Élő adásban buktatta le magát a csaló streamer

A csalás miatt búcsút mondhatott a 70 ezer feliratkozót összegyűjtött csatornájának.

Forrás: origo.hu2020. 08. 31. 12:45
Millenium eSport professional gamer Tony of France, nicknamed ShLaYa, looks at a computer screen as he plays inside the Millenium Gaming House in Marseille
Sokan kifogásolták az online filmnézés minőségét Fotó: Jean-Paul Pelissier Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak viszonylagos névtelenségbe burkolózó illetők csalnak a kompetitív számítógépes játékokban, bár a többségüknek van annyi esze, hogy megpróbálja eltitkolni a cheatelést a széles publikum elől. Most szokatlan módon egy közismertebb twitches streamer buktatta le magát, és mondhatott búcsút a csalás miatt a 70 ezer feliratkozót összegyűjtött csatornájának.

A MrGolds néven futott streamer épp egy 2000 fős nézőseregnek közvetítette a Call of Duty: Warzone-t, és kifejezetten eredményes volt. Egyes nézőknek viszont az a benyomásuk támadt, hogy nem játszik tisztán.

Erre a streamer nekiállt magyarázni, hogy a sikerének titkát a fegyverek visszarúgásának mesteri kezelése jelenti; hát láttak-e már bárkit ilyen pazarul játszani a kedves nézők.

Közben pedig beugrott a közvetített képernyőjére a szolgáltatásként árult EngineOwning csalószoftver felülete.

A streamer tagadta, hogy aktív lett volna a közvetítés során a cheatprogram, és extra kameranézettel próbálta bizonygatni játék közben az ártatlanságát, de mindez láthatóan nem hatotta meg a Twitch moderátorait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.