Extrém hajtogatható okostelefonnal állt elő a kínai cég

Összesen hétféle egyedi alakot képes ölteni a készülék – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 17. 10:01
null
A szokatlan formatervezés meglepően praktikusnak bizonyulhat Forrás: YOUTUBE.COM / OPPO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy évtizednyi stagnálást követően a kettéhajtható kijelzőknek köszönhetően elkezdett visszatérni a megjelenésbeli és működésbeli változatosság a mobilpiacra, egyre érdekesebb formatervekkel állnak elő a gyártók. A jelenleg kapható első fecskék annyira azért nem mutatnak újat, vertikálisan vagy horizontálisan kettéhajthatóak középen a kijelzőik, de persze megy az ötletelés a gyártóknál, hogy mit tudnának kihozni a technológiából.

Most a kínai Oppo állt elő egy rendkívül egyedi ötlettel, a japán Nendo dizájnstúdió segítségével kitalált egy több ponton is összehajtható kijelzőjű készüléket. A többzsanéros megoldás érdekessége, hogy a teljesen összezárttól a teljesen kinyitott állapotig összesen hétféle formát képes felvenni a készülék, érdemes megnézni a koncepciót elmagyarázó videót.

A szokatlan formatervezés meglepően praktikusnak bizonyulhat
Fotó: YOUTUBE.COM / OPPO

A nevesincs készülék jelen pillanatban egy szimpla koncepció, a szükséges technológia miatt évekre lehetünk a tényleges megvalósulásától, már amenniyben valaha elérhetővé válik.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Már szervezi az új cégét a OnePlus egykori társalapítója

Carl Pei 7 millió dollárt szerzett a következő ötletéhez, és az is kiderült, hogy kiktől.

A OnePlus társalapítója, Carl Pei sokak meglepetésére döntött úgy két hónappal ezelőtt, hogy új fejezetet nyit az életében, amelyben a OnePlusnak már nincs hely. Carl Pei elhagyta a OnePlus céget, és annyit elárult, hogy valami új fába szeretné vágni a fejszéjét. A jelentések szerint ő már akkor pontosan tudhatta, hogy mibe, ugyanis mostanra 7 millió dolláros tőkét szerzett. Arra is fény derült, hogy igen komoly emberek fektettek be a titkos ötletébe – olvasható az Origo cikkében.

Köztük van az iPod feltalálója, Tony Fadell, Casey Neistat YouTuber, Kevin Lin Twitch-társalapító, Steve Huffman Reddit-ügyvezető, Liam Casey PCH-alapító, Paddy Cosgrave Web Summit-alapító és a Product Hunt ügyvezetője, Josh Buckley.

Carl Pei új cége Londonban nyit irodát, jelenleg dolgozókat toboroz, 10 alkalmazottja már van. Azt nem tudni, mi lesz a cég profilja, de a tippek szerint zenei hardverrel foglalkozik majd a vállalat – olvasható az Origo cikkében.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.