Extrém szemkímélő monitor könnyítheti a munkavégzést

Bizonyos munkák esetén drámaian csökkentheti a terhelést – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2020. 12. 29. 18:55
null
A szemkímélő monitor igazi áldás lenne azoknak, akiket munkájuk a képernyőhöz köt Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monitor-gyártók már évek óta előszeretettel reklámozzák az új termékeiket a szemek terhelését csökkentő funkciókkal, de a kutyából sajnos nem lesz szalonna a minden munkanapjukat a monitor előtt töltők számára. Egyes esetekben a szokásos panelekhez képest alternatívát jelenthet az e-könyv-olvasókban használt E-Ink kijelzőtechnológia: színeket egyelőre nem lehet vele megjeleníteni, de nem bocsát ki fényt magából, a képének olvasása rendkívül hasonló a papírlapok bogarászásához.

A szemkímélő monitor igazi áldás lenne azoknak, akiket munkájuk a képernyőhöz köt (A kép illusztráció)
Fotó: unsplash

A Dasung most bejelentette a második E-Ink kijelzős monitorát, a Paperlike 253 modellt ráadásul elsődlegesen használt megjelenítőnek szánja, 25,3 hüvelykes és 3200×1800 pixel felbontású, a jelet HDMI-n keresztül kapja. Természetesen a szürkeskálás megjelenítés és az aránylag lassú képfrissítés erősen limitálja, hogy milyen helyzetekben praktikus, de például programozók számára fantasztikus lehet a munkavégzéséhez, drámaian csökkentheti a szemeik terhelését.

A teljes cikk ITT olvasható.

Naperőműveknek fejlesztett öntanuló megoldást a kínai tech cég

Öntanuló algoritmussal ellátott, intelligens naperőmű-diagnosztikai megoldást fejlesztett ki a Huawei. A technológia nagyban megkönnyíti az akár több száz megawattnál is nagyobb, több tízezer panelt magában foglaló naperőművek működésének felügyeletét és az iparágban folyamatos kihívást jelentő pontos hibakeresést.

A meghibásodás azonnali online meghatározásával jelentős időt és költséget takaríthatnak meg az erőművek üzemeltetői.

A vállalat a technológia működéséről Kína vezető tanúsító hatóságával közösen adott ki technikai útmutatót, úgynevezett White Paper-t, hogy a napenergia-termelés az akár ipari méretű erőművekben is még hatékonyabbá válhasson.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.