Ez az 5G nem olyan (gyors), mint az az 5G

Igen, az 5G azt ígéri, hogy megoldja az okostelefon-használók bármilyen sebességgel kapcsolatos problémáját. Egyszerre és ugyanúgy?

Forrás: Mediaworks2021. 06. 29. 14:36
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 5G-technológia új generációja valóban véget vet a videófolyamok, a valós idejű játékok idegesítő pufferelésének és a lassú letöltéseknek? – olvasható a kérdés a Somogy megyei hírtportál, a Ssonline.hu cikkében.

Hogy megismerjék a valós adatokat, a független Opensignal több országban lemérte, hogy mennyi a garantált átlagos – tényleges – letöltési sebesség a mobilhálózataikban.

Mint a Statista jól áttekinthető diagramja mutatja, bár a tényleges sebesség elmarad az elgondolt „csúcstól”, azért

az 5G szembeötlően gyorsabb, mint a 4G

a vizsgált országokban.

Fotó: statista.com

Világoskékkel a 4G, sötéttel az 5G garantált letöltési sebessége látható a vizsgált országokban – mondhatni drámai különbségekkel.

Korábbi cikkünkben feltettük a kérdést, miszerint ön tudja, mi az a streamelés? Majd el is magyaráztuk, mi volna az. Talán a legtöbben a YouTube képében találkoztak legelőször ezzel a streamelés technológiával. Az utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy legyen szó filmekről vagy zenékről (meg most már videojátékokról is), gyakorlatilag mindent streamelünk, minden streamelve érkezik meg valamelyik eszközünkre, legyen az a televízió, az okostelefon vagy a laptop. De tulajdonképpen mit is jelent ez, és mennyiben jelent váltást a korábbi paradigmához képest? További információkért tekintse meg a cikket!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.