Ezek lesznek az idei év legfurcsább tech eszközei

2021-ben a globális járvány miatt a virtuális térbe költözött a technológiai iparág legfontosabb éves seregszemléje, a CES – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 04. 10:41
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telekommunikációs, IT, szórakoztatóelektronikai, lifetech, háztartási gép piac szereplői viszont nem nagyon zavartatták magukat, és a hagyományos platformok helyett ugyan online megoldásokat használva valami elképesztő mennyiségű idei termékről és technológiáról rántották le a leplet. A szokásoknak megfelelően pedig ezek között akadt jó néhány kifejezetten furcsa, meghökkentő tech eszköz is. Ezeket szedtük csokorba

Napelemes távirányító

A Samsung idén több érdekes tévét is bemutatott, többek között a megújult háttérvilágítású Neo QLED családot, de a legszokatlanabb idei eszközük egy periféria lett. A tech cég ugyanis a hagyományos tv távirányítóból egy napelemes kiegészítőt varázsolt.

Ez menő, nem csak azért, mert így is tettek valamit a környezetvédelemért, hanem azért is mert mostantól megússzuk, hogy le kelljen menni a közértbe a film vagy meccs közben, ha kifogy a távvezérlőből a kakaó. Reméljük hamarosan a többi gyártó is csatlakozik hozzájuk, nagyon tudnánk értékelni, ha nem kéne az Xbox kontrollerében hetente elemet cserélni.

Csodálatos fagyigép

A Coldsnap nevű eszköz lehet az idei nyár egyik óriási slágere! Ez a masina ugyanis a fagyasztott édességek elkészítését új szintre helyezi. A kapszulás kávéfőzőkhöz hasonlóan egy teljesen zárt rendszerként működik, a felhasználónak csak egy előre csomagolt dobozt kell becsúsztatnia a gépbe, amiből 60-90 másodperc múlva kijön a kész finomság.

Ez lehet jégkrém, fagyi, jégkása, fagyasztott koktél, jeges gyümölcs, jeges kávé is akár, hogy csak néhány példát említsünk. A Coldsnap a jelenlegi információk alapján könnyen és nagyon kényelmesen használható, reméljük, hogy hozzánk is eljut majd valamilyen formában.

Duplaképernyős laptop

Az Asus egy igen érdekes, duplakijelzős laptopot mutatott be a rendezvényen. Az UX582 kapott egy pazar, 100% DCI-P3 színtérlefedettséget kínáló, 4K felbontású OLED kijelzőt, emellett ellátták egy, a billentyűzet felett elhelyezett, döntött, másodlagos, UHD IPS érintőképernyővel is.

A tech termékbe egy csúcs, Intel Core i9 processzor, valamint egy szintén topkategóriás (GeForces RTX 3070) grafikus kártya került, azaz a termék akár komplex grafikai munkára vagy játékra is használható, amellett, hogy iszonyú egyedien néz ki.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Ultrakönnyű okosszemüveg

A kiterjesztett valóság élménnyel kecsegtető okosszemüvegek eddig nem váltották meg a világot. Ennek oka, hogy igen nehezek, nagyok, kényelmetlenek. A Lenovo új eszköze viszont áttörést jelenthet ebben a szegmensben. A ThinkReality A3 névre hallgató ketyere csupán 130 grammot nyom, és két darab, egyenként Full HD felbontású, részben átlátszó, szem elé helyezhető lencsemonitort kapott.

Ez az eszköz azért már tényleg olyan, mintha egy sci-fi filmből mászott volna elő! Számos különféle üzemmódban használható, és még egy 8 megapixeles kamerával is ellátták, amivel videók rögzíthetőek, de akár a látott kép, élőben is továbbítható.

Mobil hangrendszer ülésre

A Harman csoport mutatott be egy remek ötleten alapuló, abszolút életképesnek tűnő mobil hangrendszert. Ez a Personal Audio Headrest, ami első pillantásra úgy fest, mint egy óriások számára tervezett fejhallgató. Tény, hogy hatalmas, viszont azért, mert nem fejre, hanem ülésekre szánták. A fej- vagy háttámlát fogja körbe, és a két hangszóró előre nyúlik, így pontosan a felhasználó fülének irányába sugározva a hangokat. A tech cégtől kapott információk értelmében ezáltal létre tud hozni egy személyes hangteret, ami nem zavarja többi utast, de mégis kényelmes, komfortos érzést nyújt úgy.

Nagy előnye, hogy a hagyományos fej- vagy fülhallgatóktól eltérően nem szigeteli el használóját a külvilágtól.

A hangeszköz beállításai személyre szabhatóak, így ha az ember viszi magával, akkor mindig a neki legjobban tetsző hangminőségben részesül.

Gőzszívó hajszárító

A Panasonic egy igen fura hajszárítóval állt elő, hiszen a Nanoe fedőnevű eszköz először a körülötte lévő levegőből nedvességet von ki, majd ennek segítségével úgynevezett nano részecskéket hoz létre, amelyeket a haj irányába lő. Ezek állítólag képesek behatolni a hajszálakba, és belülről táplálni, hidratálni azokat.

Emellett a készülék kapott egy különleges oszciálláló ajtót is, amely így eltérő ritmusban engedi ki a levegőt, aminek köszönhetően minden korábbinál hatékonyabban képes a meleg levegő átjárni a hajat. Nem tudjuk, hogy mindebből a valóságban mi igaz, de tény, hogy nagyon jól hangzik mindez.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.