Fejlesztői konferencia – A nagy bejelentések + videó

Az Apple igényes biztonsági játékos, inkább csak követi az androidos újdonságokat. Viszont összehasonlítva már nem is annyira drága.

Forrás: MW2021. 06. 09. 14:41
null
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztői konferencia eseményét idén is Tim Cook nyitotta meg: valódi nézőközönség helyett ezúttal animált figurák tömege előtt ment az alább látható show – derül ki a veol.hu cikkéből.

Az iOS 15 javítja a FaceTime-t

Az Apple által bejelentett iOS 15 elhozta a FaceTime használatát windowsos és androidos felhasználóknak – ők is be tudnak majd kapcsolódni. Lényegesen felhasználóbarátabb módon kezdik csoportosítani az üzeneteket, az időjárási alkalmazásokat. Az új SharePlay funkció a megosztást is egyszerűbbé teszi.

Hamarosan azonosíthatja magát iPhone-nal a repülőtéren

Az Apple pénztárcához hozzá lehet adni digitálisan a személyazonosító okmányt, s leegyszerűsödik az azonosítás a résztvevő amerikai államok repülőterein. A harapott almás cég újdonsága, hogy élőben képes digitalizálni egy szöveget a fényképen, azaz például a felhasználó által az beilleszthető lesz egy dokumentumba, vagy fel tudja hívni telefonon a képen lévő telefonszámot.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Fejlődtek az adatvédelmi funkciók

Jönnek az eldobható e-mail-címek, a fejlett követésvédelem, el fogják rejteni az IP-címünket, a pillanatnyi helyzetünkre vonatkozó adatainkat, „titokban” lehet megnyitni az üzenetet. Az Apple Siri beszédfelismerése internetkapcsolat nélkül is működik majd: a Siri offline is társalog és kérésre nem küldi el a beszédet a weben.

Számos új, egészségközpontú funkciót vezetnek be, mint például az egészségügyi adataink megosztását a családunkkal és az egészségügyi szolgáltatókkal. Ennek „szellemében” a watchOS 8-as új, bővített okosórás egészségügyi funkciókkal rendelkezik majd.

Az eredeti cikkben képeket is talál a fejlesztői konferencia napján elhangzott újítások bemutatására.

Korábbi cikkünkben egy másik gyártó újítását mutattuk be. Már a szélesebb közönség számára is elérhetőek az innovatív megoldások és a prémium funkciók. Elképesztő felhasználói élményt nyújt az új mobil.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.