Gyorsul és megbízhatóbbá válik a wifi

Kezdetét vette a valaha volt egyik legnagyobb újításának bevezetése – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 08. 14:07
null
A kép illsuztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta várt bejelentéssel rukkolt elő a wifi technológia fejlesztéséért felelős Wi-Fi Alliance csoport, megkezdte az első Wi-Fi 6E szabványt támogató vezérlőchipek és fogyasztói piacra kerülő termékek hitelesítését. Ez a wifi legújabb verziója, és az elmúlt két évtized egyik legnagyobb fejlesztését hozza: 2,4 GHz és az 5 GHz után lehetővé teszi a 6 GHz-es spektrum egy részének a használatát is.

A kép illsuztráció
Fotó: Pexels

A lépésnek óriási jelentősége van, a 6 GHz segítségével drámaian kibővül a wifi routerek és a hozzájuk csatlakozó eszközök közti adatátvitelre használható frekvenciatartomány. Életszagú körülmények között ez azt jelenti, hogy gyorsabbá és megbízhatóbbá válik a routerek és a hozzájuk csatlakozó eszközök közti adatkapcsolat, különösen az olyan helyeken, ahol rengeteg wifi-hálózat interferál egymással.

Többek közt a panelházakban élők számára is kisebb megváltást hozhat az új technológia.

A Wi-Fi Alliance szerint hónapokon belül piacra kerülnek majd az első Wi-Fi 6E szabvánnyal kompatibilis okoseszközök és routerek, például a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapkás csúcstelefonok is támogatják a technológiát. Persze időt vesz majd igénybe az elterjedése, a szervezet szerint 2022 elejére a piacon kapható, Wi-Fi 6 jelzésű eszközök várhatóan csak olyan 20%-a támogatja majd a legújabb szabványt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Jól átverte egyes dolgozóit az internetes tárhelyszolgáltató

Minden eddiginél nagyobb veszélyt jelentenek a vállalatok számára a kiberincidensek, a rendszereikbe behatolni képes bűnözők többek közt adatlopással vagy zsarolóvírusokkal is padlóra küldhetik azokat. Az efféle támadások során az elkövetők gyakran nem konkrét hackelésekkel jutnak be a hálózatokba, hanem e-mailekben magukat másnak kiadva megtévesztik a dolgozókat, ráveszik őket a belépési adataik kiadására, vagy éppen kártevőket telepíttetnek velük.

Az egyesült államokbeli GoDaddy tárhelyszolgáltató és domainregisztrátornál több incidens is történt az elmúlt években, a fenyegetések felismerésére kitalált tanfolyamok elvégeztetését követően pedig december közepén a dolgozóinak sunyi tesztelése mellett döntött: egy adathalász e-mailben arra kérte őket, hogy adják meg bizonyos adataikat a 650 dolláros karácsonyi bónuszuk minél előbbi igénylése érdekében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.