Hallókészülékként is működik a koreai gyártó fülhallgatója

Csak némileg marad el a kifejezetten erre a célra szánt eszközöktől – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 24. 8:46
null
Samsung Galaxy Buds Pro Forrás: YOUTUBE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új módot talált a teljesen vezeték nélküli Galaxy Buds Pro fülhallgató reklámozására a Samsung. A saját tulajdonában álló Samsung Medical Center kórházzal együttműködve elvégzett kísérletének eredménye alapján azt pedzegeti, hogy a termék majdnem olyan jól működik hallókészülékként, mint az erre a célra tervezett orvosi segédeszközök.

Samsung Galaxy Buds Pro
Fotó: YouTube

A kütyüt az Ambient Sound funkciója teszi alkalmassá a hallás segítésére, ebben az üzemmódban a környezeti zajokat hallhatják akár erősítve a viselőik, ráadásul aktív zajszűrés mellett. A felmérésben részt vett tesztalanyok segédeszköz nélkül 68 százalékos eredményt kaptak az élő beszéd értelmezését vizsgáló teszten, hallókészülék viselésekor 92 százalékra nőtt a teljesítményük, míg a Galaxy Buds Prót viselve 82 százalék volt a hatásfokuk.

Természetesen a konkurencia esetlegesen hasonló funkciót nyújtó fülhallgatóit nem tesztelte a Samsung, de nem lenne meglepő, ha azok is képesek volnának jelentős mértékben javítani a nagyothallók beszédértési képességén.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ezért ne aludjon vezeték nélküli fülhallgatóval

Roppant kényelmesek az elmúlt olyan három évben széles körben terjedni kezdett vezeték nélküli fülhallgatók, de nem pusztán a rejtélyes körülmények közti köddé válásuk jelenti az egyetlen óriási hátrányukat. A napokban újabb beszámoló érkezett egy olyan esetről, mikor valaki alvás közben egyszerűen lenyelte a füléből kiesett fülhallgatóját, ezúttal konkrétan egy AirPods okozta a balesetet – írja az Origo.hu.

A Massachusetts államban élő Bradford Gauthier komoly torokfájásra ébredt, ám először azt hitte, hogy csak az előző napi, többórás hólapátolás közben fázott meg. Ezután kiment még havat lapátolni, a házba való visszatérésekor pedig rájött, hogy nem képes meginni egy pohár vizet. Mindeközben az egyik AirPods fülesét sem találta, mire a felesége és a fia arra kezdtek gyanakodni, hogy talán összefüggés lehet a kettő között.

A kórház sürgősségi osztályán elkészített röntgenfelvétel megerősítette a feltevést, kivehető volt rajta a nyelőcsövében elakadt fülhallgató. Óriási szerencséjére nem volt szükség műtétre, az ügyére ráállított orvosnak minimális kellemetlenséggel járó, endoszkópos módszerrel sikerült kiszednie a fülest.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.