Hamarosan debütálhatnak a techóriás új okosórái

A második negyedévben dobja piacra a dél-koreai techóriás a Galaxy Watch 4-et és a Galaxy Watch Active 4-et.

Forrás: origo.hu2021. 03. 10. 8:23
null
Illusztráció: a dél-koreai techóriás egyik okosórája Fotó: Techrunch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok meglepetéssel állhat elő idén a dél-koreai techóriás, a Samsung: jöhet az első Exynos chipes laptop, az AMD Radeon mobilos GPU, de újdonságot jelentenek majd a Wear OS rendszert futtató okosórák is – olvasható az Origón.

Illusztráció: a dél-koreai techóriás egyik okosórája

A Samsung-ügyekben hitelesnek számító szivárogtató, Ice Universe szerint a Samsung az idei második negyedév során dobja majd piacra a Galaxy Watch 4 és a Galaxy Watch Active 4 okosórákat. Ha ez tényleg így lesz, az kicsit furcsának tűnhet elsőre, elvégre a Galaxy Watch 3 még csak körülbelül 6 hónapja van a piacon.

A tippek szerint azért frissíti ilyen hamar az okosóráinak a kínálatát a Samsung, mert úgy döntött, hogy leváltja a Tizen rendszer a Google Wear OS platformjára. Erről már több szivárgás is előkerült az elmúlt hónapokban.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találja.

Aktiválhatóak a koreai gyártó okosóráinak az alvó szenzorai

A koreai gyártó két Samsung okosóra modellben vált elérhetővé az EKG és a vérnyomásmérés. Január végén a Samsung bejelentette, hogy újabb 31 piacon teszi elérhetővé a Galaxy Watch Active 2 és a Galaxy Watch 3 okosórák EKG és vérnyomásmérési funkcióit, miután sikerült megszereznie a szükséges minősítéseket. Eredetileg arról volt szó, hogy az újdonságok még február elején aktiválódnak, azonban valamilyen oknál fogva erre ténylegesen csak most került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.