Három tucat amerikai állam beperelte a Google-t

Ez már a sokadik per az Alphabet tulajdonában lévő vállalat ellen az Egyesült Álamokban.

Forrás: MTI2021. 07. 08. 8:47
null
Beperelték a Google-t a versenyszabályok megsértése miatt Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három tucat amerikai állam és a főváros, Washington is beperelte a Google-t a versenyszabályok megsértése címén – közölte szerdán az amerikai média.

Sajtóhírek szerint a felperesek azt kifogásolják egy kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott keresetükben, ahogyan a Google az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokon működteti az alkalmazásokat kínáló Play Áruházat.

A Google tiltja a Play Áruházban az általa kifogásolt tartalmú applikációk megjelenését, egyesektől megköveteli fizetési eszközeinek igénybe vételét, illetve a tartalmak és a szolgáltatások eladásából származó bevételeik után harminc százalékos bizományosi díjat szed be.

Három tucat amerikai állam beperelte a Google-t a versenyszabályok megsértése miatt
Fotó: Pixabay

Az ilyen gyakorlat miatt a Google-t bírálatok érték az alkalmazások fejlesztői részéről, különösen az után, hogy a vállalat szeptemberben bejelentette, hogy szigorúbban fogja megkövetelni a szabályok betartását.

A Google applikációs áruházát jóval többen használják, mint az Amazon, a Samsung, a Huawei vagy más, ilyen profilú vállalatok hasonló szolgáltatásait.

Ez már a sokadik per az Alphabet tulajdonában lévő vállalat ellen az Egyesült Álamokban, illetve az Európai Bizottság is többször hatalmas büntetéseket szabott ki rá a trösztellenes szabályok megsértése, dominanciára törő magatartás, illetve piaci erőfölényével való visszaélés miatt.

Nagy botrány tört ki a népszerű hangszerkesztő program körül

Óriási meglepetést okoztak idén áprilisban az ingyenes Audacity fejlesztői, értékesítették az Ultimate Guitar és a MuseScore zenei alkalmazásokat is készítő Muse Groupnak a hangszerkesztőt. A vállalat megígérte, hogy a népszerű program ingyenes és nyílt forráskódú marad, de több erőforrás lesz a fejlesztésére, így csak jó sülhet ki az akvizícióból.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.