Háromnegyed kiló arany került ebbe a vezeték nélküli fejhallgatóba

Az év abszolút hajrájában került piacra az Apple idei utolsó terméke.

Forrás: origo.hu2021. 01. 01. 13:39
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év abszolút hajrájában került piacra az Apple idei utolsó terméke, a sejthetőnek megfelelően pedig az AirPods Max vezeték nélküli fejhallgató olcsónak éppen nem nevezhető az USA-ban 549 dolláros, itthon bruttó 235 ezer forintos árával. Persze mindenki számára máshol kezdődik a luxuskategória, a többségtől merőben eltérő anyagi helyzetű ügyfeleket kiszolgáló Caviar két darabos limitált példányszámban hamarosan piacra dob belőle egy különleges kiadást – írja az Origó.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

Az AirPods Max Gold White és az AirPods Max Gold Black annyiban térnek el a füles mezei változatától, hogy alumínium helyett háromnegyed kiló aranyból készültek a kagylóik, a pántjaik pedig ritka krokodilbőr borítást kaptak. Ezektől eltekintve nem változtatott semmin a gyártó, ugyanazt a terméket kapják majd a tehetős jövőbeli tulajdonosaik, mint ami az átlagos vásárlóknak is jár.

Viszont az árkülönbség persze számottevő a mezei és Caviar-féle modellek között: az exkluzív fülesek darabjáért 108 ezer dollárt, azaz bő 32 millió forintot kér majd a vállalat.

Ezek voltak 2020 legnagyobb tech csalódásai

Eljött az év vége, és itt az ideje egy kis számvetést csinálni: 2020 elképesztően változatos és különleges év volt a technológiai szektorban is. Idén is rengeteg újdonsággal álltak elő a piaci szereplők, amelyek között akadt néhány egészen figyelemreméltó új technológia és szolgáltatás. De azt sem hallgathatjuk el, hogy 2020-ban is volt néhány, ami komoly csalódást okozott.

Ezekből készítettünk egy kisebb válogatást, és mondhatnánk, hogy jövőre reméljük már nem kell ilyesmivel foglalkoznunk, de sajnos a tapasztalataink alapján minden esztendőben félrecsúszik valahol valami a tech szférában.

James Bond: Az ön által hívott telefon jelenleg nem elérhető…

A tervek szerint március elején mutatták volna be az új James Bond filmet, amelyben a főhős egy új Nokia 8.3 5G telefont használ. Komoly kampánnyal vezették fel az alkotást, és finn cég is ehhez igazította a termék boltokba küldését. Azonban a vírus miatt szegény James Bond is késést szenvedett. Csak tologatták-tologatták a bemutatót, a telefon fejlesztői pedig kínjukban szintén elcsúsztatták a boltokba kerülés dátumát. Végül kiderült, hogy a 007-es ügynök csak jövőre érkezik, de ezt már a HMD Globalnál (ővék a Nokia mobil) nem akarták már megvárni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.