Hatalmas változást hozhat Magyarországon egy új mobiltelefon

Már több példát is láttunk arra, hogy az új nevek hogyan tudnak villámgyorsan igen komoly piaci részesedésre szert tenni a mobiltelefon-piacon.

Forrás: origo.hu2021. 04. 10. 13:54
null
Piacvezető lenne az új mobiltelefon Forrás: origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A Realme neve lehet, hogy Magyarországon még nem ismerős sokak számára, azonban könnyen lehet, hogy mindez hamarosan megváltozik. Ez a márka egyike ugyanis a feltörekvő kínai cégeknek, és már több példát is láttunk arra, hogy ezek az új nevek hogyan tudnak villámgyorsan igen komoly piaci részesedésre szert tenni a mobiltelefon-piacon – írja az Origo.

A vállalat hivatalosan is megkezdte a termékei forgalmazását a közelmúltban Magyarországon is, és többek között eljutott az itthoni boltokba a Realme 7 névre hallgató termék is. E modell az úgynevezett középkategóriát erősíti, tehát a legdrágább és legnagyobb tudású csúcsmobiloktól éppúgy távol van, mint a belépő szintet képviselő, legolcsóbb készülékektől.

Piacvezető lenne az új mobiltelefon
Fotó: origo.hu

E termékek esetében már a gyártóknak van arra lehetősége, hogy egy-egy tulajdonságra, tehát például a képernyőre, a kamerákra vagy a teljesítményre kiemelt hangsúlyt fektessenek, így nagyon izgalmas minden ilyen modellnél, hogy az adott cég milyen stratégiát követ. A Realme 7 esetében ebből fakadóan arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e olyan terület, amelyen az átlagnál jobban teljesít, és ha igen, melyik az. Illetve persze, hogy jó döntést hoztak-e, van-e esélye sikert aratni ezen ebben a rendkívül kompetitív szegmensben.

 

Meghökkentő erő

A fókuszt a Realme 7 esetében pedig a teljesítmény jelenti, hiszen az ilyen árkategóriájú tehát nagyjából 100 000 forintba kerülő termékeknél lényegesen, akár 30 százalékkal is erősebb lehet. A nyolcmagos MediaTek Helio G95 processzor mellé 8 GB RAM került, ami egy-két éve még csak a legdrágább mobilok esetében jöhetett szóba. A tapasztalataink szerint pedig ennek köszönhetően a termék igen sokoldalú. Akár nagy felbontású filmek vagy modern, jó grafikájú játékok futtatására is alkalmas. A képszerkesztés, videóvágás is működik, a navigáció sebes, és a netezés, csevegés, levelezés is villámgyors.

A készülék Android 10 alapú Realme UI rendszerre épül, ami meglehetősen puritán mondjuk a Samsung vagy a OnePlus extrákkal kitömött saját megoldásai után. Néha a magyar nyelvvel is hadilábon áll, de azért tragédia távolról sincsen. Az akkumulátora is jónak mondható, hiszen 5000 mAh-s teleppel látták el, amely 15 órányi videózásra vagy 9 órányi játékra elegendő energia eltárolását szavatolja. Sajnos az akkumulátor nem cserélhető, de manapság, az ultravékony telefonok korában ez már nem meglepő. Beépített hangszórója eléggé satnyácska megszólalást produkál, hiszen a hangerő is kevés, a basszusok érzékelhetetlenek a végeredmény pedig elég tompa, élettelen.

 

Kamera

Papíron a fotós képességei kiválóak, hiszen a 48 megapixeles főkamera mellett ellátták egy ultraszéles látószögű és egy, a szuperközeli témák megörökítésére szánt makró egységgel is. Azonban e két utóbbi gyakorlatilag csak ideális fényviszonyok mellett használható. És az esti sötétet még a főkamera sem szereti, mert ilyenkor gyakran elmosódottak, zajosak lesznek a képek. A divatosnak számító portré funkció nem hiányzik, és a szoftver egészen jól emel ki, illetve homályosít el bizonyos képrészleteket, úgyhogy ez mód jól működik.

Természetesen mozgóképek elkészítésére is módot ad. 8K nincs, de a 4K felbontás támogatott, igaz csak 30 FPS képrögzítési sebességgel, ami már a gyors mozgásokhoz kevés lehet. Viszont Full HD-nál már mindez megoldott, sőt itt még a Lassítás is bekerült a kínálatba.

További információk IDE KATTINTVA olvashatók.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.