Hazánkban is indít digitális oktatási platformot a közösségi oldal

Azért indítják el a Get Digital program magyar nyelvű kiadását, hogy elérhetővé tegyék a hazai iskolák és családok számára azokat az eszközöket, amelyek biztonságos, egészséges és támogató digitális közösségek létrehozásához szükségesek – fogalmaz a Facebook közleménye.

Forrás: MW2021. 04. 15. 11:32
null
Előreléphet az ország a digitális oktatás terén is Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Azért indítják el a Get Digital program magyar nyelvű kiadását, hogy elérhetővé tegyék a hazai iskolák és családok számára azokat az eszközöket, amelyek biztonságos, egészséges és támogató digitális közösségek létrehozásához szükségesek – fogalmaz a Facebook közleménye.

A digitális oktatási platformban foglalt tanórák és tananyagok a Harvard Egyetem és a Berkeley Kaliforniai Egyetem által rendelkezésre bocsátott oktatási segédanyagokon alapulnak. A platform magyarországi bevezetése a Skool civil szervezettel együttműködésben történt – derül ki a feol.hu cikkéből.

Gyerekek, akik éppen az online kapott feladatokat oldják meg. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Azért indítják el a Get Digital program magyar nyelvű kiadását, hogy elérhetővé tegyék a hazai iskolák és családok számára azokat az eszközöket, amelyek biztonságos, egészséges és támogató digitális közösségek létrehozásához szükségesek – fogalmaz a közösségi oldal közleménye. Ezeket az erőforrásokat

úgy tervezték, hogy az osztálytermekben és otthon is felhasználhatók legyenek.

A digitális tananyagok a koronavírus-járvány során pedig még fontosabbá váltak, hiszen számtalan diák távoktatásban kényszerül folytatni tanulmányait, és a fiatalok több időt töltenek eszközeik használatával.

A Get Digital a diákok kutatómunkáját igényló alapú leckéket és információforrásokat kínál, hogy a fiatalok elsajátíthassanak belőle olyan készségeket, amelyek által felelősségteljes digitális polgárokká válhatnak.

Az egyes területekhez konkrét, egy-egy kiválasztott kérdéskört teljes egészében lefedő tantervek érhetők el. Ezekből a tananyagokból a szülők is segítséget kaphatnak ahhoz, hogy együtt készülhessenek fel gyerekeikkel a digitális biztonság lefolytatandó beszélgetésekre. A tizenévesek maguk is találhatnak szórakoztató feladatokat az anyagok között, amelyek segítenek az interneten való navigálásban és az online közösségek létrehozásában.

A Get Digital keretében elérhető digitális oktatási tananyagokat a következő oktatási intézmények készítették: a Harvard Egyetem Berkman Klein Internet és Társadalom Központjának Ifjúsági és Média csoportja (amely Creative Commons licenc alatt publikálta tananyagait), a Kaliforniai Egyetem Greater Good Science Center-e, illetve a Teaching Tolerance szervezet. További partnerek: a Yale Egyetem Érzelmi Intelligencia Központja, a Net Family News, a Micro: bit Oktatási Alapítvány, és a Beyond Differences szervezet.

Korábbi cikkünkben az egyre gyakoribb otthoni internethasználat veszélyeire hívtuk fel a figyelmet. Megjelentek az informatikai cég legújabb biztonsági frissítései. Az egyik legismertebb informatikai vállalat öt nulladik napi hibát javított a támogatott termékeinél. Összesen 108 darab sérülékenységtől szabadult meg áprilisban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.