Heteket csúszik a Cyberpunk 2077 nagy javítása

Csak március második felében érkezhet meg a következő patch – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 25. 15:14
null
A Cyberpunk 2077 megjelenését több éves hype kampány előzte meg Forrás: YOUTUBE.COM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cyberpunk 2077 megjavítására váró gamereknek az elmúlt napokban olyan benyomásuk lehetett, hogy az előzetes ígérettel ellentétben mégsem fog február során megjelenni a játék második gigafrissítése. A CD Projekt RED most hivatalosan is megerősítette a sanda gyanút, állítása szerint csak március második felében fut be az 1.2-es verziószámú patch.

A fejlesztőcég tájékoztatása szerint két oka van az elhalasztásának: egyrészt az óriási mérete miatt a fejlesztők küzdenek az elkészítésével és a tesztelésével,

A Cyberpunk 2077
Fotó: YOUTUBE.COM

másrészt pedig a hackelési botránya óriási mértékben hátráltatta a munkát. A hivatalos bejelentésben erről nem volt szó, azonban a hírek szerint a fejlesztők jókora része még mindig nem tud otthonról dolgozni a február 9-én nyilvánosságra hozott betöréssel kapcsolatos vizsgálatok miatt, plusz a munkaeszközeiket is be kellett vinniük a CD Projekt irodájába, hátha rosszindulatú szoftver került rájuk a támadás során.

Az 1.2-es patch az eddigi messze legjelentősebb javításnak ígérkezik, a remények szerint ennek telepítését követően kismillió bug mellett végre nagyot nőhet a játék teljesítménye és stabilitása. Ez különösen fontos az alap Xbox One és PlayStation 4 játékkonzolokon, ezeken a nagyon alacsony képkockasebesség miatt közel játszhatatlan a Cyberpunk 2077.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Nem árt a botrány a Cyberpunk 2077 eladásainak

Kétség sem férhet hozzá, hogy a váratlan gigasiker Among Us mellett a Cyberpunk 2077 az év másik legemlékezetesebb játéka, de sajnos nem csak a megfelelő okokból. A The Witcher szériát jegyző CD Projekt RED nyílt világú címe iránt akkor volt az érdeklődés, hogy nyolcmillió példány fogyott belőle előrendelésben, a bő felük ráadásul számítógépes kópia volt, ami előrendelési rekordot jelent. Ezzel a játék már a piacra kerülése előtt visszahozta a teljes fejlesztési és reklámozási költségét.

Sajnos a december 10-i megjelenésekor jött a sokk: az előző napon elérhetővé vált, a játékot alapvetően nagyon dícsért teszteknek megfelelően valóban irtózatosan bugos a termék, ráadásul a lengyel fejlesztőcég eltitkolta, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One alapkonzolokon futó verziói mennyire súlyos teljesítménybeli gondokkal küzdenek. Emiatt végül még a PlayStation Store-ból is törölték, átmenetileg nem vásárolható meg digitális formában a Sony egyetlen konzoljára sem.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.