Hogyan készítsünk csak a család által látható Youtube-csatornát?

Nem mindig cél, hogy mások elé kerüljön a videó. Magáncélra szánt felvételeinket is jó lenne megosztani – de kizárólag a kiválasztott személyekkel – írja a bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 06. 28. 13:47
null
Illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük az elejétől: videók feltöltése

Először is szükségünk lesz egy önálló Google-fiókra, mondjuk a [email protected]-ra. Az új fiókot pillanatok alatt elkészíthetjük ide kattintva.

Az új felhasználónév-jelszó párossal jelentkezzünk be a Youtube-ra és

rögtön kattinthatunk is a jobb felső sarokban található, kamerára emlékeztető ikonra, a „Létrehozás” gombra.

Válasszuk ki a számítógépünkön a feltölteni kívánt videót. A YouTube ezeket a formátumokat (kiterjesztéseket) támogatja: .MOV, .MPEG-1, .MPEG-2, .MPEG4, .MP4, .MPG, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm és HEVC (h265). A feltöltés alatt más felhasználó nem fogja látni a készülő munkát.

Illusztráció
Fotó: unsplash

Ezután arra az oldalra kerülünk, amelyiken megadhatjuk a videó címét, indexképet, vagyis előképet választhatunk, szöveges leírással láthatjuk el, majd válasszuk a Tovább gombot.

A Mentés gomb feltűnésekor balra, a Láthatóság alatt válasszuk a Privát opciót:

így csakis az általunk kiválasztott személyek tudják csak elérni majd a videót.

A cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.