Idén világszerte növekedhet az okostelefonok eladása

A szakértő szerint idén az eladásokat az elhalasztott vásárlások és az 5G modellek iránti keresletnövekedés hajtja majd.

Forrás: MTI2021. 02. 03. 15:24
null
Budapest, 2014. prilis 19. Okostelefonok a Veletech technolgiai killtson a budapesti Millenrison 2014. prilis 19-n, ahol a mobilkommunikci, a hardver s az IT iparg legfontosabb, itthon is jelen lev gyrti s forgalmazi mutatjk be legjabb termkeiket. MTI Fot: Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nagyobb mértékben nő az okostelefonok eladása a világon, mint amennyivel csökkent tavaly az értékesítés – véli az amerikai Gartner informatikai piackutató egyik vezetője.

Anshul Gupta, a cég kutatási igazgatója azt mondta, hogy idén 11,4 százalékkal, 1,5 milliárdra nő az okostelefonok eladása a világon a tavalyi 10,5 százalékos csökkenés után, amit részben a koronavírus-járvány okozott. A szakértő szerint idén az eladásokat az elhalasztott vásárlások és az 5G modellek iránti keresletnövekedés hajtja majd.

A Gartner előrejelzése szerint idén 538,5 millió 5G mobiltelefont értékesítenek, az összes eladott okostelefon 35 százaléka lesz már ilyen. Az 5G telefonokból tavaly 213,3 milliót, 2019-ben még csupán 16,7 milliót adtak el. Anshul Gupta azzal számol, hogy a Kínában az idén eladott okostelefonok nagyobbik fele, 59,5 százaléka lesz már 5G készülék.

A világjárvány okozta visszaesést követően idén már bővülhet az okostelefonok piaca (a kép illusztráció)
Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.