Íme egy hasznos kis kiegészítő, hogy többé ne hagyjunk el semmit

Felkutathatóak az elkallódott tárgyak a Galaxy SmartTaggel – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 15. 16:38
null
Samsung Galaxy SmartTag Forrás: YOUTUBE.COM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sejtettnek megfelelően a Galaxy S21 mobilcsalád mellett egy régóta pletykált kiegészítőt is bemutatott a Samsung, a Tile Tracker sikertermékről mintázott Galaxy SmartTag célja elsősorban a lakásban rendszeresen elkevert tárgyak megkeresésének a segítése.

Samsung Galaxy SmartTag
Fotó: YOUTUBE.COM/SAMSUNG

Nagyon egyszerűen működik: fizikailag hozzá kell erősíteni az elkallódó tárgyhoz, majd a beállítgatást követően telefonon megnézhető, hogy körülbelül milyen távolságra van a kütyüvel ellátott tárgy. A két eszköz között Bluetooth biztosítja az adatkapcsolatot, így a Galaxy SmartTag hatótávolsága legfeljebb 120 méter, de az okoscímke és a telefon közé beékelődött falak persze sokat csökkenthetnek ezen.

A telefon kijelzőjén a keresett holmi irányába mutató nyilak nem lesznek, de igény esetén hangadásra utasítható a nyomkövető, ami alaposan felgyorsíthatja a pénztárca, kulcscsomó és egyéb tárgyak megkeresését. A Samsung szerint még idén érkezik egy fejlettebb, UWB adatátviteli technológiát használó modell a keresőkütyüből, azt egy UWB-t szintén támogató mobillal összepárosítva térbeli helymeghatározásra is lehetőség nyílik majd.

A kompatibilis telefonoknál tartva a Samsung sajnos okozott egy kellemetlen meglepetést: a SmartTag kizárólag Galaxy mobilokkal lesz használható, más márkák eszközeivel nem hajlandó együttműködni.

Viszont jó hír, hogy a gombelemmel működő nyomkövetőn van egy hasznos gomb: az egyszeri lenyomására történő esemény programozható a SmartThings appban, például okosotthonos eszközök vezérelhetőek vele, míg dupla lenyomás esetén csörögni kezd a SmartTaghez társított okostelefon.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Nyomkövető kiegészítő az okostelefonhoz

Minden jel arra utal, hogy az Apple heteken belül hivatalosan is bemutathatja a következő kiegészítőjét, az okostelefonhoz állítólag kétféle méretben vagy kialakításban érkező AirTags kütyüvel elveszített tárgyak lesznek megtalálhatók. Az ötlet nem új, vannak már ilyen termékek a piacon, azonban az Apple megoldása integrálva lesz a okostelefonjaival, így a rivális megoldásoknál kényelmesebb használatot biztosíthat. Például kulcscsomók lesznek vele könnyen előkeríthetőek.

Az AirTags nagyon egyszerűen működik: csak hozzá kell fizikailag erősíteni a kívánt tárgyhoz, majd regisztrálni kell az iPhone-ban.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.