Internetkapcsolat kell az otthoni Windows 11 telepítéséhez

Csak az üzleti és oktatási változatok installációja végezhető offline módon.

Forrás: origo.hu2021. 07. 03. 16:16
null
A kép illusztráció Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikerülhetetlenné válik az internetkapcsolat és a Microsoft-fiók használata a Windows 11 otthoni használatra szánt változatának telepítésekor, erősítette meg az egyesek számára bosszantó pletykát a Microsoft. Az operációs rendszer professzionális és oktatási célokra szánt változatait ez nem érinti, azok esetében a telepítő továbbra is lehetőséget fog kínálni az offline felhasználói fiók létrehozására.

A vállalat szerint az otthoni Windows 11 installációja netkapcsolat és Microsoft-fiók nélkül nem lesz befejezhető, nem lehet majd például a számítógép netkapcsolatának átmeneti megszakításával trükközni. Viszont ha egyszer megtörtént a Windows 11 beállítása az online fiókkal, akkor a számítógépezők képesek lesznek létrehozni maguknak egy offline felhasználói fiókot, majd abba átlépve törölhetik a rájuk kényszerített online fiókot.

A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

A lépés hátterében minden bizonnyal az operációs rendszerhez csatolt szolgáltatások erőltetése áll, ilyen például az eszközök közti adatszinkronizálás, a OneDrive felhőszolgáltatás, a testre szabottabb hírek megjelenítése, vagy épp az Office-fájlok megjelenítése a Start menüben.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Hatalmas botrány van a Windows 11 gépigénye körül

Ha nem is feltétlenül eget rengető, de kellemes frissítésnek tűnik a múlt héten bejelentett Windows 11, az operációs rendszer elméletben ingyenes lesz a Windows 10-es számítógépeket használók számára. Sajnos a gyakorlattal akad egy apró probléma: a felhasználók óriási tábora pár rendszerkövetelmény miatt ténylegesen soha nem fogja megkapni az újdonságot.

A processzor terén a Windows 11 követelményei elsőre visszafogottnak tűnnek: kötelező a 64 bitesség, a kettő mag, továbbá az 1 GHz-es órajel.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.