Jöhetnek majd a matt fekete MacBook laptopok?

Egy szabadalom arra utal, hogy az Apple matt feketében is kínálna MacBookokat, sőt, iPhone-okat és Apple Watch okosórákat is.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 10. 9:41
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A USPTO által nemrég közzétett Apple-szabadalom alapján az Apple azt fontolgatja, hogy gyakorlatilag minden egyes eszközénél elérhetővé tenne matt fekete modelleket. A MacBookoknál, az iPhone-oknál, az iPadeknél és az Apple Watch okosóráknál is.

Jöhetnek majd a matt fekete MacBook laptopok? A kép illusztráció (Fotó: PIXABAY)

A szabadalom persze önmagában sosem garancia arra, hogy meglép egy konkrét dolgot a vállalat, de azt mutatja, hogy miket fontolgatnak.

A szabadalomban leírják, hogy miként készülne a matt fekete külső, és azt is, hogy miként maximalizálnák a matt hatást.

Az Apple szerint az matt hatást lehetővé tévő folyamatot alumínium, acél és titán burkolaton is lehetne alkalmazni. A rajongók számára a legnagyobb meglepetést pedig a matt fekete MacBook okozná, ilyenre ugyanis már 2008 óta nem volt példa – olvasható az Origo cikkében.

Nehezen beszerezhető az új csúcstechnológiás notebook

Rendelhetőek az M1 processzoros Apple Macek, de több hetes kiszállítási időre kell számítani majdnem mindenhol – írja az Origo.

Már elérhetőek az Apple saját M1 processzorával szerelt MacBookjai, ezeket meg lehet rendelni, azonban ténylegesen hozzájuk jutni nem olyan könnyű. A jelek szerint az Apple nem igazán tudja tartani a lépést a notebook iránt támasztott kereslettel. Emiatt aztán a kiszállítási idők egyre csak emelkednek, a legtöbb országban 1-2 vagy 2-3 hétre vállalja már csak az új MacBook Air, MacBook Pro és Mac mini modellek kiszállításait az Apple.

A legjobb esetben is 1-2 hetet kell várniuk azoknak, akik le akarnak csapni az új gépek egyikére. Az adatok alapján a leghamarabb a Mac minik rendeléseit tudja teljesíteni az Apple, van, ahol ez 4-5 nap alatt odaér.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.