Jön a keresések gyorstörlése a népszerű mobilappba

Tizenöt percig lesznek pár koppintással törölhetők az adatok – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 17. 20:30
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viccelődésre lehetőséget adó funkciót kezdett elérhetővé tenni elsőként iOS platformon a Google, az Apple eszközeit használók mostantól tizenöt percre visszamenően pár koppintással törölhetik a netes kereséseiket a mobilappjában. A lehetőség csak később válik elérhetővé Androidon.

Az újdonság nagyon egyszerűen működik, törlési igény esetén meg kell nyitni a Google mobilappot, ott a profilképre kell koppintani, a Keresési előzmények rész alatt fog megjelenni az elmúlt 15 perc előzményeinek gyorstörlése.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A magánszférájukat védeni próbálóknak jó hír, hogy az előzmények rögzítése le is tiltható a fiókokban, cserébe ilyenkor kevésbé lesznek személyre szabottak a keresési találatok. Egy másik érdekes alternatíva, hogy bekapcsolható az előzmények folyamatos és automatikus törlése, az igényektől függően 3/18/36 hónapra visszamenően.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Félmilliárd euróra büntette a Google-t a francia versenyhatóság

A hivatal megállapította, hogy a Google nem folytatott jóhiszemű tárgyalásokat a sértett kiadókkal, akiknek két hónapon belül elő kell terjesztenie kárpótlási ajánlatát.

Amennyiben a cég nem tartja be a két hónapos határidőt, a büntetés összege naponta 900 ezer euróval emelkedik.

A Google súlyos csalódottságát fejezte ki a büntetés miatt, és azt hangoztatta, hogy jóhiszeműen járt el. A cég szerint a büntetés mértéke nem veszi figyelembe a megegyezés érdekében kifejtett erőfeszítéseit és azt a realitást sem, ahogyan a hírek működnek a Google platformjain.

A francia versenyhivatal egy hónappal ezelőtt egy másik ügyben 220 millió eurós bírságot szabott ki a Google amerikai vállalatra az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt, és reformokra szólította fel az óriáscéget.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.