Kamerás zsebtávcsövet készített a Canon

A Canon piacra dobja eddigi legfurcsább kameráját, a monokuláris kialakítású PowerShot Zoomot.

Forrás: MW, ORIGO.HU2020. 10. 15. 10:25
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távolabbi tárgyak fotózására, események követésére szánja a Canon legújabb termékét: egy monokuláris zsebtávcsőbe épített kamerát.

Egy közösségi finanszírozás kampánnyal elvégzett igényfelmérést követően a Canon hamarosan piacra dobja az emberemlékezet óta legfurcsább kameráját, a monokuláris kialakítást kapott PowerShot Zoomot. A csupán 145 grammos, egy kézben tartva kezelendő eszközzel 100–400–800 mm zoombeállítások mellett lehet fotózni, így a cég szerint például megörökíthető vele a lelátón ülve a futballmérkőzés győztes gólja, vagy természetjáráskor lefotózható a lombok között sziesztázó madár.

A PowerShot Zoomba 12 megapixeles szenzor kerül, négytengelyes optikai képstabilizálással a bemozdulástól vagy remegéstől mentes felvételekért. Videók legfeljebb Full HD felbontásban rögzíthetőek vele.

Az eszköz alapvetően memóriakártyára menti a fotókat és a videókat, de támogatja a Bluetooth és a WiFi szabványokat a könnyű adatmásolás érdekében. A Canon Camera Connect alkalmazással okostelefonról is vezérelhető a kamera, valós időben látható a mobilokon a képe.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Megérkezett az új iPhone 12 – négyféle különböző változatban

Az amerikai óriásvállalat ezúttal is az Apple Parkból tartott online közvetítést, továbbra is közönség nélkül, a koronavírus-járvány miatt. A várakozásoknak megfelelően bemutatták az új iPhone-okat, rögtön négyféle különböző modellel, teljesen új kinézettel és 5G-támogatással.

Tim Cook vezérigazgató szerint a járvány megmutatta, hogy az otthonunk még fontosabb számunkra, hiszen az utóbbi időben sokan már otthonról dolgoztak. Az Apple ennek megfelelően tervezi az eszközeit, hogy az otthoni élet minden területét igyekezzen érdekesebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

iPhone 12 – teljesen új dizájn és 5G

Miután ezt letudták, Tim Cook következett a leginkább várt résszel: az iPhone-nal. Ahogy azt előre megjósolták iparági szakértők és belsős források, idén végre megérkezik az 5G-technológia az Apple telefonjaiba is, a már sokat emlegetett előnyökkel: még gyorsabb le- és feltöltési sebesség, alacsonyabb késleltetéssel.

Az iPhone 12 kinézetét tekintve tényleg egy kicsit visszakanyarodott a négyes és az ötös sorozat vagy még inkább az új iPad felé.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.