Kényelmi extrát kap az új operációs rendszer frissítője

Képes megbecsülni a függőben lévő frissítések telepítésének várható idejét – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 04. 9:47
null
A legtöbbet használt programokat mesterséges intelligencia segítségével csoportosítja az új operációs rendszer Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mostanra jó eséllyel a többségnek feltűnt, a Windows biztonsági és összegző frissítéseinek telepítési folyamata kétlépcsős: elsőként a Windows Update letölti és előkészíti a patcheket, majd a számítógép újraindítását követően a második lépésben ténylegesen telepíti azokat.

Ez a folyamat a Windows 11 esetében is megmarad, azonban a Microsoft bevezet egy kényelmi fejlesztést: a Windows Update meg fogja becsülni, hogy a PC újraindítását követően lezajló második lépés körülbelül mennyi ideig tart majd. A Windows Update felülete mellett a becsült időtartam abban a menüben is megtekinthető lesz, ahol a Leállítás és Újraindítás opciók laknak.

Megbecsüli a Windows 11, hogy mennyi ideig tart majd a függő frissítések telepítése
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

A fejlesztés nagyon hasznos lehet az olyanok számára, akik minél előbb telepíteni szeretnék a már előkészített frissítéseket, azonban egyáltalán nem mindegy számukra, hogy meddig kell várniuk az installációs folyamat második részének lefolyására, mert például dolgozniuk kell a számítógépen.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Bemutatkozott a legismertebb operációs rendszer legújabb verziója

A Microsoft végre hivatalosan is lerántotta a leplet a Windows 11-ről, amire gyakorlatilag bármilyen gépről frissíthetünk majd, ami jelenleg képes futtatni a 10-es verziót. A rendszer szinte minden pontján megújult, és sokkal könnyebben kezelhető lesz érintőképernyős eszközökön – olvasható az Origo cikkében.

Nem csak a kinézet újult meg, hatékonyabb lesz a rendszer

És habár a Microsoft korábban azt ígérte, hogy a Windows 10 lesz az „utolsó Windows”, ugyanis innentől kezdve ehhez érkeznek majd állandó frissítések, ez végül mégsem így alakult: a korábban már kiszivárgott korai tesztverziónak megfelelően most bejelentették, hogy érkezik a Windows 11, ami hatékonyabb, szebb, gyorsabb és az ígéretek szerint mindenben jobb lesz.

Például a Windows-frissítések a jövőben 40%-kal kisebbek lesznek, és a rendszer a háttérben megoldja a letöltésüket és telepítésüket. A Start menü középre rendezett és teljesen leegyszerűsített, hogy könnyebb legyen megtalálni a legfontosabb alkalmazásokat és a legutóbb használt programokat, dokumentumokat.

Nagyot fejlődött a többablakos kezelhetőség is: az ablak kinagyítására szolgáló gombra nyomva a rendszer többféle elrendezési lehetőséget ajánlj fel a monitor méretéhez igazodva, például egy gombnyomással akár három ablakot is egymás mellé lehet rendezni.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.