Képszerkesztéssel újított az ingyen használható felhőtárhely

Az androidos appban és a böngészős felületen debütált az újdonság – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 27. 10:50
null
Microsoft OneDrive Forrás: MICROSOFT.COM (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csendben régóta várt fejlesztéseket kapott a Microsoft ingyen is használható felhőtárhelye, a OneDrive androidos mobilappja és böngészős felülete már lehetőséget biztosít a mentett képek szerkesztésére is. A vállalat természetesen az Apple mobileszközeire is el fogja hozni az év későbbi részében az újításokat, plusz egyelőre csak a fogyasztói felhasználói fiókokban kapcsolta be azokat.

Microsoft OneDrive
Fotó: MICROSOFT.COM (KÉPERNYŐKÉP)

Sejthetően nem kell valamiféle mobilos Photoshopra gondolni, a OneDrive képszerkesztési funkcióit a tükrözés, a forgatás, a szabadkézi képnyírás, az előre meghatározott képarányhoz való nyírás, továbbá a fényerő, az expozíció, a kontraszt, a kiemelések, az árnyékok, a telítettség, a színhőmérséklet és a tónus állítása jelenti. Ezek nagyjából lefedik a tipikus igényeket, bár egyesek valószínűleg hiányolni fogják az előre beállított filtereket, a képélesítést, továbbá a vörös szemek eltávolítását.

További újdonság az alkalmazásban, hogy mobilról közvetlenül átküldhetővé váltak Chromecastokra a fotók és a videók, így könnyen megjeleníthetőek a tévéken.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.