Két magyar start-up is nyert egészségügyi fejlesztésekkel

Az EIT Health idei két kiemelt egészségügyi start-upokat támogató versenyében, az InnoStars Awards és a Headstart programban is dobogós helyezést értek el magyar csapatok – írja a teol.hu.

Forrás: MW2020. 11. 03. 14:41
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két győztes magyar projekt a PhoenixOrthosis, melynek csapata agyvérzésen átesettek életét könnyítő orvosi segédeszközt fejlesztettek ki és a Sineko Global, melynek találmánya egy, a határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló radiológusokat segítő szoftver, a Graid.

Az idén negyedik éve, ezúttal a Bio-Europe esemény keretein belül, virtuálisan megrendezett EIT Health InnoStars Awards program célja, hogy segítse azokat az egészségügyi megoldásokat fejlesztő start-upokat, amelyek Európa mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régióiból származnak.

Az elődöntősök között négy magyar csapat is innovatív egészségügyi fejlesztésekkel versenyzett a győztes helyért, közülük a PhoenixOrthosis léphetett a dobogó harmadik fokára.

A start-up a Pécsi Tudományegyetemmel dolgozik együtt, és találmányukkal az agyvérzésen átesettek életét szeretnék könnyebbé, rehabilitációjukat pedig hatékonyabbá tenni az állandósult kóros izom összehúzódás kezelése révén. Megoldásuk forradalmi technológiát alkalmaz és segíti a hiányzó nyitási funkciók részleges helyreállítását. A csapat célja, hogy a teljesen személyre szabható eszköz segítségével a betegek a lehető leghamarabb visszanyerjék az elérhető legmagasabb életminőségüket.

Ilyen, a koronavírus elleni küzdelmet segítő megoldás a magyar nyertes csapat, az előző évi InnoStars Awards döntős Sineko Global találmánya is, a határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló strukturált riportálási rendszerrel rendelkező Graid szoftver, ami radiológusok számára lehet nagy segítség a jövőben.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Különös képet fest a jövő munkahelyeiről egy friss kutatás

Az irodai munkáról sokaknak az akár több órányi ingázás, a véget nem érő személyes megbeszélések, hosszas telefonos egyeztetések, email-folyamok és dokumentumok olvasása jut eszébe. Persze, mint oly’ sok mindenben, az elmúlt hónapok során ebben is sok változást tapasztalhattunk. Az Ericsson által elvégzett kutatás azt mutatja be, hogy a szellemi munkát végzők hogyan látják saját munkájukat, és milyen elvárásaik vannak jövőbeni munkahelyükkel szemben. Felsejlik a dematerializált iroda képe.

Képzeljük el, hogy 2030-ra teljesen elfogadottá válik, hogy az emberek kizárólag a virtuális térben dolgoznak és találkoznak egymással, anélkül, hogy elmennének otthonról.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.