Két videokártyát kaphat az egyik legfelkapottabb konzol

A számítógépes világban nem hallatlan a koncepció – Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 06. 10:45
null
A szóban forgó konzol Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes szabadalom került elő a Sony háza tájáról, amely alapján a PlayStation-üzletágnál felmerült a két videovezérlőt használó konzol készítésének az ötlete. A még tavaly januárban beadott, és most nyáron nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a technológia az otthoni konzolokban, továbbá a felhős játékstreamelő szolgáltatások szerverein is bevethető volna.

A kettő közül természetesen az otthoni konzolok esetében érdekesebb az ötlet, a Sony hasonló koncepciót pedzeget, mint amikor régen a PC-s játékosok az NVIDIA SLI és az AMD CrossFire technológiákkal két videokártyát próbáltak használni a játékokban. Ez többféle módon is működhetett, például a páros képkockákat az egyik, míg a páratlanokat a másik GPU renderelte.

Érdeklődők a Sony Playstation standjánál
Fotó: MTI/EPA/Michael Nelson)

Ez persze nem volt olcsó mulatság, ráadásul a játékoknak is támogatniuk kellett dupla GPU-s működést, így a gyártók bánatára már évek óta a legvérmesebb gamereket sem foglalkoztatja a gyakorlatban célszerűtlennek bizonyult koncepció.

A szabadalomban lévő ötlet leginkább azért érdekes, mert Sony nem mondott le a virtuális valóságról: nem nagy titok, hogy készül a második generációs PlayStation VR headset, az egy helyett két darab videovezérlő potenciálisan nagy segítséget jelenthetne a nagy képfrissítési sebességű VR-játékok renderelésében.

A most rivaldafénybe került szabadalomból persze nem érdemes túlságosan messzemenő következtetéseket levonni, ám ettől függetlenül érdekes, hiszen a Sony mérnökei a konzolos világban még nem látott ötleteket feszegetnek benne.

A szóban forgó konzol
Fotó: Pexels

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Véglegesen távmunkát vezet be a népszerű játékfejlesztő

A koronavírus-járvány miatt kényszerből szerzett tapasztalatok alapján a japán játékfejlesztő Square Enix úgy döntött, hogy december elsejétől véglegesen elérhetővé teszi a munkavállalói java számára az otthoni munkavégzés lehetőségét.

A tájékoztatása szerint keddtől várhatóan a dolgozóinak 80%-a tipikusan otthonról dolgozik majd, csak az olyanok nem kapják meg a lehetőséget erre, akiknek a munkájuk jellegéből fakadóan muszáj irodában vagy telephelyen lenniük.

A dolgozókat decembertől otthoni és irodai csoportokba sorolja be a vállalat, ennek függvényében pedig legalább heti három munkanapot a kérdéses helyen kell ledolgozniuk. A munkatársak havonta változtathatnak a besorolásukon, ami számukra és a cégnek is rugalmasságot biztosít.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.