Kisöprik az idegen platformokról átemelt videókat

Sokan töltöttek át TikTok-videókat az Instagram Reels részére, ez viszont nem tetszett a riválisnak – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 15. 12:44
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Instagram tavaly augusztusban indította el a Reels platformját, amitől azt remélte, hogy legyőzi a TikTokot. Bár egyre többen használják a Reels funkciót, a TikTok ezt nem annyira érzi, a leggyorsabban növekvő közösségi hálózatról van szó. Ami azt illeti, a tartalomgyártók a hasonlóságok miatt előszeretettel hasznosítják újra a tartalmakat, magyarán amit kitesznek a TikTokra, azt átrakják az Instagramra is.

Az Instagram úgy döntött, hogy a lusta tartalomgyártókat és a videókat áttöltő embereket is megrendszabályozza. Innentől kezdve korlátozzák azokat a Reeleket, amelyek a TikTokról lettek áttöltve, és még a TikTok vízjele is látszik a háttérben.

Az Instagram ezzel azt akarja megakadályozni, hogy a gyenge felbontású, rossz minőségű tartalmak és az átemelt anyagok elszaporodjanak a platformján. Bár korlátoznak minden ilyen tartalmat, azért nem blokkolják azokat, a követők számára és a profilon belül ezek is elérhetőek maradnak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Botrányba fulladt a TikTok legújabb erotikus kihívása

Bő egy héttel ezelőtt újabb kihívás kezdett futótűzként terjedni a főként tinik és korai huszonévesek által használt TikTok közösségi videomegosztó szolgáltatásban. A sziluett-kihívás során az volt a feladat, hogy a résztvevőknek először normál öltözetben, majd lengén vagy ruhátlanul csábító táncot kellett lejteniük, a felvétel második felét egy erősen stilizáló, vörös filtert használva kellett cenzúrázniuk a megosztásuk előtt. A videó második felének olyan hatást kellett keltenie, mintha az árnyékuk táncolna.

A sokak által előre sejtettnek megfelelően baj lett a kihívásból, hiszen a TikTok filtere színkorrekciót hajt végre a képkockákon, plusz a kontraszthoz hasonló paraméterekkel játszik. Ugyan a markánssága miatt a szűrő rengeteg vizuális információt végleg eltüntet a képkockákról, ám a mozgóképeket egy videószerkesztőbe betöltve

lehetségesnek bizonyult olyan korrekciókat végezni rajtuk, amelyekkel előhozhatóvá válhattak addig szabad szemmel kivehetetlen, a résztvevők számára kínos részletek.

Az elindítói szerint a sziluett-kihívás arról szólt volna, hogy a résztvevők a testük közvetlen felfedése nélkül érezhessék magukat szexuálisan kihívónak, felszabadultnak, döntési és hatalomgyakorlási képességgel rendelkezőnek. A videoszerkesztős trükk kitudódásával persze gyorsan véget ért a kihívás pályafutása, azonban ez nem fog segíteni azokon, akik jó eséllyel soha nem lesznek képesek töröltetni az internet összes bugyrából a kívántnál sokkal többet felfedőre módosított, így kínossá vált videóikat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.