Komoly vetélytárs a konkurenciának népszerű vállalat processzora

Egy szivárogtató szerint már 64-magos processzoron is dolgoznak az Apple mérnökei – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 01. 17:41
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A LeaksApplePro néven tevékenykedő szivárogtató úgy tudja, hogy az Apple már tényleg dolgozik a korábban is emlegetett 64-magos processzorán, és arról hamarosan újabb információk is kiderülnek. Érdemes persze óvatosan kezelni ezeket a pletykákat, a vállalat autós híreknél is kiderült, hogy csak a tőzsdei árfolyamokat akarták felverni a jelentésekkel.

Az mindenesetre tiszta sor, hogy az Apple a jövőben sok különböző saját processzort dobna piacra. A Bloomberg korábban 32-magos, ARM-alapú Apple chipet emlegetett, ami legkorábban 2021 végén jelenhet meg az új Mac Pro gépekben. Vagyis a 64-magos változat ennél valószínűleg később érkezik.

Egyelőre ugyan kevés információ van az Apple jövőbeli processzorairól, de szakértők szerint az Intelre és az AMD-re is nagy fenyegetést jelenthet az almás vállalat, amelynek az 5 nm-es, ARM-alapú lapkái igen jó teljesítményt nyújtanak, már most. A 64 magos megoldás pedig főleg a tartalomgyártóknak és videoszerkesztőknek kedvezne.

Holnap mutatja be az Apple az új Iphone-t

Az Apple hivatalosan is szétküldte a meghívókat az október 13-i eseményre, melyet élőben közvetítenek majd az Apple Parkból, a cég ott mutatja be végre az iPhone 12-es telefonokat.

Mint ahogy mindig, nagy várakozás előzi meg ezt az egészet, de idén még rátesz egy lapáttal az Apple, ugyanis a jelenlegi ismereteink szerint egyszerre négy telefont lepleznek majd le, melyek között akad majd egészen korrekten árazott változat is. Ezen kívül különböző piaci elemzőcégek szerint most jön el az a ciklus, amikor egyszerre rengetegen fognak telefont cserélni, főleg a korábbi iPhone-ok gazdái, így a 12-es sorozat rendkívül fontos a gyártó számára.

Mekkorák lesznek?

Habár a pontos nevezéktant még nyilván nem tudjuk, a legutóbbi és leginkább megbízhatónak tűnő források szerint ilyen méretekben és nevekkel jelennek meg az új telefonok:

iPhone 12 Mini – 5,4 hüvelykes kijelző

iPhone 12 – 6,1 hüvelykes kijelző

iPhone 12 Pro – 6,1 hüvelykes kijelző

iPhone 12 Pro Max – 6,7 hüvelykes kijelző

Látható, hogy habár négy változatban lesz elérhető az iPhone 12, ezek közül kettő egyforma méretű kijelzőval érkezik majd. Úgy tudni, hogy az Apple azért alakította ki így a felhozatalt, hogy aki nagyobb képátlóra vágyik, ne kelljen feltétlenül többet fizetnie a Pro modellért.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.