Laptopokba jön a koreai gyártó kijelző alatti kamerája

Most a Samsung Display leleplezte, hogy aktívan dolgozik a kijelző alatti kamera implementálásán.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 16. 11:45
null
A kép illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte teljesen kávamentessé tehetőek vele a noteszgépek. Az érintő kijelző alatti előlapi kamerát világelsőként bevetett ZTE Axon 20 5G okostelefon jóvoltából bizonyosságot nyert, hogy nem véletlenül nem úszunk még a technológiát használó okostelefonokban, sajnos erősen kifogásolható a képminősége. A helyzet persze megváltozhat a jövőben, most pedig a témához eddig hozzá sem szólt Samsung Display leleplezte, hogy aktívan dolgozik a kijelző alatti kamera implementálásán – olvasható az Origo cikkében.

A kép illusztráció
Fotó: PIXABAY

Némi meglepetésre a mobilok helyett a vállalat elsőként az OLED kijelzős laptopokat célozta meg a technológiával, amelynek biztosan jó oka van, ám érdemi kommentár nem járt a bejelentés mellé. Annyi biztos, hogy a cég szerint a kijelző alatti kamerát tartalmazó panelje csupán 1 mm vastag, és lehetővé teszi a szinte teljesen kávamentes laptopok készítését, a fedlapjuk belső felének 93 százalékát boríthatja a megjelenítő.

A szűkszavúságnak köszönhetően egyelőre nem világos, hogy a kijelzőpanel mikor jelenhet meg a fogyasztói piacon kapható laptopokban.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Parádés verekedésig fajulhat a mobilpiac következő éve

Jövőre megérkezik a csúcsmobilokba az AMD Radeon videovezérlő – olvasható az Origo cikkében.

A Samsung elsősorban okostelefonokba szánt rendszerlapkákat készítő részlege a napokban bemutatta az Exynos 2100-at, amely az idei csúcsmobilok javát hajtó Qualcomm Snapdragon 888 közvetlen ellenfele. A jelenlegi információk alapján valószínű, hogy a processzorteljesítmény tekintetében a termék párban lesz a rivális gyártó bajnokával, azonban a grafikus teljesítményben nem lenne meglepő, ha említésre méltó mértékben elmaradna annak Adreno grafikus processzorától.

Ez a probléma jövőre megoldódhat: a Samsung megerősítette, hogy az Exynos 2100 közvetlen utódjában ARM Mali helyett már RDNA mikroarchitektúrát használó AMD Radeon videovezérlő dolgozik majd. Egyelőre nem világos, hogy a Samsung következő csúcs rendszerlapkájában landoló Radeon mire lesz képes, ám a teljesítményét elsősorban az RDNA architektúra energiahatékonysága, továbbá a rendszerlapkában számára fizikailag elérhető hely határozza majd meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.