Leállítja a tinikre vadászó felnőtteket a népszerű alkalmazás

Emellett figyelmeztetheti a fiatalokat a gyanúsan viselkedő felnőttekre – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 17. 16:41
instagram
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lépéseket tesz a fiatalkorú felhasználóinak védelme érdekében az Instagram. A legfontosabb módosítás, hogy a felnőttkorúak mostantól kizárólag akkor küldhetnek chatüzeneteket a 18 éven aluliaknak, amennyiben azok követik őket.

A funkció nem csak a felhasználók által bevallott életkort használja, az Instagram a felhasználók fotóinak elemzésével is próbálja megsaccolni az életkorukat.

Ezen túlmenően a belátható jövőben a tinik biztonsági figyelmeztetéseket fognak kapni, amennyiben a velük chatelő felnőttkorúak rengeteg 18 éven aluli személyt próbálnak követni, sokukat kívánják chatüzenetekben elérni. Ilyenkor a tinik azonnal blokkolhatják az adott személyt, korlátozásokat kapcsolhatnak be vele szemben, továbbá jelenthetik a moderátoroknak.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Végül a különböző ajánlásokból való száműzésükkel az Instagram megpróbálja majd eltüntetni gyanúsan viselkedő felnőttek látóköréből a tiniket, plusz az érintett felnőttek nyilvános hozzászólásait is automatikusan elrejtheti a szolgáltatás.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kedvességet hirdetne a népszerű közösségi média platform

A TikTok a napokban olyan felugró üzeneteket kezdett el megjeleníteni, amelyek akkor bukkanak elő, ha valaki nem megfelelő vagy sértő hozzószólás közzétételére készül. Az új eszközök bevezetésével a TikTok kedvességet szeretne hirdetni a platformján.

A másik eszközzel pedig az összes hozzászólás szűrhető, ilyenkor ezek csak egyenkénti jóváhagyás után jelennek meg. A felugró üzenet pedig akkor jelennek meg, ha a TikTok rendszere olyan írást érzékel, ami megsérti a közösségi irányelveket.

Ilyenkor arra bátorítják a felhasználót, gondolja át, mit akar közzétenni. A szerkesztés mellett azonban a közzétételre ugyanúgy lehetőség van.

A legtöbb közösségi platformnak mostanra vannak hasonló eszközei, ezekkel a zaklatást és sértő viselkedést szeretnék visszaszorítani, nem sok sikerrel (bár a hivatalos kommunikáció alapján ígéretesek a fejlesztések). A TikTok eközben további zaklatásellenes programokban venne részt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.