Lecsap a fiókjaikat megosztókra a médiaszolgáltató

A napokban a mások fiókjait használók egy részénél új üzenet bukkant fel a Netflix elindításakor.

Forrás: origo.hu2021. 03. 15. 13:13
null
Lecsap az előfizetésüket megosztókra a Netflix Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szokatlan a családi és a baráti körökben a fizetős online streamelőszolgáltatások megosztása, ennek során az előfizetők az általános szerződési feltételeket megsértve mások rendelkezésére bocsátják a felhasználói fiókjaikat, hogy azok ingyen elérjék az adott szolgáltatásban kínált tartalmakat.

Ugyan a Netflix elméletben soha sem engedte meg a fiókok megosztását, de a gyakorlatban semmit sem tett, hogy betartassa az ÁSZF ezen részét. Most megváltozni látszik a helyzet, a napokban a mások fiókjait használók egy részénél új üzenet bukkant fel a Netflix elindításakor, amely szerint ha nem élnek együtt az előfizetővel, akkor saját felhasználói fiókra lesz szükségük, indítsák el most a 30 napos próbaidőszakukat.

Lecsap az előfizetésüket megosztókra a Netflix
Fotó: Flickr

Amennyiben a felhasználói fiók jogos tulajdonosánál jelenik meg a képernyő, akkor az előfizető e-mailben vagy SMS-ben kérhető kóddal erősítheti meg a személyazonosságát, bár egyelőre lehetőség van a figyelmeztetés teljes átugrására is.

Az üzenet szövegezését tekintve a Netflix tartózkodik a tilosban járó előfizetők és a potyautasaik fenyegetésétől, ami érthető, hiszen a keménykedéssel elidegeníthetné őket. A képernyő csak virágnyelven közli, hogy lebuktak az érintettek, legyenek kedvesek befejezni a fiókmegosztást.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot

Tavaly szeptember végén tömegeket sokkolt a bejelentés, hogy a Microsoft bő 7,5 milliárd dollárért meg kívánja vásárolni a Zenimaxot. Az utóbbi egy játékkiadó ernyőcég, többek közt a The Elder Scrolls és Fallout játékokért felelős Bethesda, az id Software (Doom), az Arkane Studios (Dishonored), a MachineGames (Wolfenstein) és a Tango Gameworks (The Evil Within) is a tulajdonában van.

Ugyan a bejelentéskor már kijelentő módban lehetett beszélni a gigantikus akvizícióról, ám valójában csak a versenyügyi hatóságok jóváhagyását követően történhet meg a felvásárlás. Most a sejtettnek megfelelően az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól is zöld utat kapott az ügylet, így várhatóan rövid időn belül a Microsoft hivatalosan is megerősíti majd, hogy az idei második negyedévben ténylegesen a tulajdonába kerül a Zenimax.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.