Lecsapott az alternatív mobilappokra a Facebook

Jogi fenyegetéseket küld a webes felületét módosítva megjelenítő fejlesztőknek.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 24. 14:44
null
533 millió Facebook-felhasználó személyes adatait lopták el és tettek közzé a világhálón kíberbűnözők. 377 ezer honfitársunk is károsult. Forrás: exaline.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogi fenyegetéseket küld a webes felületét módosítva megjelenítő fejlesztőknek. A Facebook okostelefonokon való használatához a legjobb eszközöket nem feltétlenül a hivatalos mobilappok jelentik. Az elmúlt években jó néhány olyan alternatív alkalmazás vált elérhetővé, amelyek alapvetően a közösségi hálózat böngészős felületét jelenítik meg a felhasználóknak, azonban reszelnek azok kinézetén és működésén, elrejtik a reklámokat és egyéb szponzorált bejegyzéseket, továbbá akár a Messengerhez is közvetlen hozzáférést nyújtanak – olvasható az Origo cikkében.

Jogi fenyegetéseket küld a webes felületét módosítva megjelenítő fejlesztőknek. A Facebook okostelefonokon való használatához a legjobb eszközöket nem feltétlenül a hivatalos mobilappok jelentik. Az elmúlt években jó néhány olyan alternatív alkalmazás vált elérhetővé, amelyek alapvetően a közösségi hálózat böngészős felületét jelenítik meg a felhasználóknak, azonban reszelnek azok kinézetén és működésén, elrejtik a reklámokat és egyéb szponzorált bejegyzéseket, továbbá akár a Messengerhez is közvetlen hozzáférést nyújtanak.
Fotó: exaline.hu

Az Android Police beszámolója szerint most véget ért ezek tolerálása a Facebook részéről, a vállalat jogi osztálya felszólításokat kezdett küldözgetni a népszerű megoldások fejlesztőinek, hogy azonnal tüntessék el azokat a programboltokból, különben pert kapnak a nyakukba a platform fejlesztői szerződésének megsértése miatt. Emellett a vállalat véglegesen kitiltotta az appok oldalait és a fejlesztőik magáncélú felhasználói fiókjait a Facebookról és az Instagramról.

A többek közt a Swipe és a Simple Social appokat érintett lépés nem meglepő a Facebook részéről, nyilvánvalóan a saját érdekeit kívánja védeni az alternatív mobilappok készítőinek fenyegetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.