Lesújt a reklámcégek tevékenységére az amerikai cég

Az Apple nem tolerált többé az ujjlenyomatozásos követés a mobilappokban.

Forrás: origo.hu2021. 04. 03. 16:37
null
Most tavaszi takarításba kezdett emiatt az Apple Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kötelezte az alkalmazások fejlesztőit a magánszféra védelmével és adatgyűjtéssel kapcsolatos információk elérhetővé tételére az Apple, nem csökkent a mobilozók titkos és agresszív követése. A problémát sokszor nem is maguk az alkalmazások fejlesztői jelentik, hanem az olyan reklámcégek, amelyeknek a szolgáltatásait igénybe veszik az appjaikon belüli hirdetések megjelenítéséhez.

Most tavaszi takarításba kezdett emiatt az Apple: minden olyan új appot vagy alkalmazásfrissítést visszautasít, amelyben megtalálhatóak bizonyos reklámcégek követésre használt komponensei, többek közt az Adjust SDK biztosan érintett. Ennek oka, hogy a tiltólistára került komponensek esetében az appok nem tájékoztatják a mobilozókat az eszközeik ujjlenyomatozásos módszerrel történő követéséről, továbbá ennek letiltására sincs lehetőség – írja az Origo.

Most tavaszi takarításba kezdett emiatt az Apple
Fotó: Pixabay

Mindez a tavasszal érkező iOS 14.5-től kezdve irrelevánssá válik: az Apple egyértelműen közölte, hogy egyáltalán nem fogja megengedni többé az ujjlenyomatozást használó követést az appokban.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Androidos rendszer frissítésnek álcázza magát egy kártevő

Egy biztonsági cég kiszúrta, hogy egyre jobban terjed egy System Update nevű androidos app, ami kártevő.

A Zimperium közzétett egy blogbejegyzést, amely szerint Androidon egyre jobban terjed egy System Update nevű kártevő app, ami értelemszerűen azt a látszatot kelti, hogy egy rendszerfrissítés, amit telepíteni kell. Valójában kártevő, ami személyes adatokat és bizalmas információkat lop el.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.