Már az internetkávézók is kriptopénzt bányásznak

Ázsiában különösen népszerű a bányászat, Vietnámban egy nagy internetkávézó-lánc is erre állt át – Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 19. 12:30
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világon mindenhol, de Ázsiában különösen nagy őrület övezi a kriptopénzeket és azok bányászatát. Az utóbbi hetekben folyamatosan kerülnek elő a fotók a hatalmas bányászfarmokról, amelyeken új videokártyák és gamerlaptopok tömegei láthatóak. Így pedig az is nyilvánvaló, hogy ezekből miért van állandó készlethiány, és miért nem jut a fogyasztóknak ilyesmi.

A kriptopénzek bányászatára sok olyan fél is átállt, amely eddig mással foglalkozott. Vietnámban működik például egy nagy interkávézó-lánc, a STAR GAMING, amely értelemszerűen nem igazán fogadhatja az utóbbi időben internetezni és játszani vágyó emberek tömegeit.

Ezért aztán a vállalat profilt váltott, és átállt kriptopénzek bányászatára. Be is jelentette a Facebookon, hogy már most több nyereséget generált, mint eddig internetkávézóként. Gépekből persze jól fel voltak szerezve, így már csak a GeForce RTX 3080-as videokártyákra kellett többszörös áron lecsapni, és elkapkodni a játékosok orra elől azokat. A helyzetet tovább bonyolítja, a gamereket pedig tovább dühíti, hogy a világon mindenhol, de Ázsiában különösen nagy őrület övezi a kriptopénzeket és azok bányászatát. Az utóbbi hetekben folyamatosan kerülnek elő a fotók a hatalmas bányászfarmokról, amelyeken új videokártyák és gamerlaptopok tömegei láthatóak. Így pedig az is nyilvánvaló, hogy ezekből miért van állandó készlethiány, és miért nem jut a fogyasztóknak ilyesmi.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A kriptopénzek bányászatára sok olyan fél is átállt, amely eddig mással foglalkozott. Vietnámban működik például egy nagy interkávézó-lánc, a STAR GAMING, amely értelemszerűen nem igazán fogadhatja az utóbbi időben internetezni és játszani vágyó emberek tömegeit.

Ezért aztán a vállalat profilt váltott, és átállt kriptopénzek bányászatára. Be is jelentette a Facebookon, hogy már most több nyereséget generált, mint eddig internetkávézóként. Gépekből persze jól fel voltak szerezve, így már csak a GeForce RTX 3080-as videokártyákra kellett többszörös áron lecsapni, és elkapkodni a játékosok orra elől azokat.

A helyzetet tovább bonyolítja, a gamereket pedig tovább dühíti, hogy a STAR GAMING egy számítógépes áruház tulajdonában van, így az átlagosnál könnyebben szerezték be a grafikus vezérlőket.

Azokat, amelyekből még az NVIDIA szerint is nagyon korlátozott készletek lesznek a piacon, legalább májusig. STAR GAMING egy számítógépes áruház tulajdonában van, így az átlagosnál könnyebben szerezték be a grafikus vezérlőket. Azokat, amelyekből még az NVIDIA szerint is nagyon korlátozott készletek lesznek a piacon, legalább májusig.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Lélektani határt lépett át, új csúcson a bitcoin árfolyama

Áttörte az 50 ezer dolláros küszöböt és új történelmi csúcsra emelkedett a világ legnagyobb és legismertebb digitális devizája, a bitcoin árfolyama kedden.

Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe – amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja –

kedd délután fél kettő körül lépte át az 50 ezer dolláros határt és percek alatt egészen 50 584,85 dollárig száguldott.

Egy órával később fél háromkor, 2,50 százalékos nyereségben, 49 169,144 dolláron állt az index. A bitcoin piaci kapitalizációja ezen az árfolyamon 916,02 milliárd dollárt tett ki.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.