Már gesztusokkal is kommunikálhatunk videohívás közben

Gesztusokkal lehet képregényszerű reakciókat mutatni a partnereknek.

Forrás: origo.hu2020. 09. 22. 17:36
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázasan ötletelnek a videocsevegő szolgáltatások fejlesztői, hogy milyen egyedi és hasznos funkciókkal tudnának túltenni a konkurencián, ám időnként pont az utólag legnyilvánvalóbbnak tűnő újítások nem jutnak az eszükbe.

Egy ilyennel állt elő most a Netflix egyik mérnöke, Cameron Hunter fejlesztésével szinte mindegyik népszerű számítógépes csevegőprogram gesztusos kommunikációval bővíthető.

Fotó: Twitter

A mérnök problémáját az jelentette, hogy nincs lehetőség a gyors és hatékony, egyszavas jellegű véleménynyilvánításra a videocsevegésekben.

A megoldás az lett, hogy készített néhány új lencsét a Snap Lens Studio szoftverben, amely képes felismerni egyes gesztusokat, majd a jelentésüknek megfelelő, képregényszerű réteget tesz rá a felhasználó kamerájának a képére.

Ennek köszönhetően megszólalás nélkül lehet hatékonyan kommunikálni, a demonstrációs videón jól megérhető a működése.

A megoldás csak macOS és Windows rendszerű számítógépeken használható, először telepíteni kell a Snap Camera alkalmazást, majd hozzá kell adni Hunter kiegészítőjét. Mivel a Snap Camera közvetlenül a webkamera képét figyeli és módosítja, így elméletileg majdnem az összes videocsevegőben működik.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.