Megérkezett a videóhívás a népszerű számítógépes videócsevegőbe

Windows és macOS platformokon érhető el a WhatsApp újdonsága.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 07. 9:14
null
épp jelentős bizalmi válságot élő WhatsApp videócsevegő a mobilos kliensei után most a Windows és macOS platformokon futó appjaiban is elérhetővé tette a hanghívási és videóhívás funkciókat. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgáltatási feltételeinek közeljövőbeli megváltoztatása miatt épp jelentős bizalmi válságot élő WhatsApp videócsevegő a mobilos kliensei után most a Windows és macOS platformokon futó appjaiban is elérhetővé tette a hanghívási és videóhívás funkciókat. A kérdéses alkalmazások telepítőkészletei a szolgáltatás webhelyéről tölthetőek le – olvasható az Origo cikkében.

Az éppen jelentős bizalmi válságot élő WhatsApp videócsevegő a mobilos kliensei után most a Windows és macOS platformokon futó appjaiban is elérhetővé tette a hanghívási és videóhívás funkciókat.
Fotó: PIXABAY

A Facebook tulajdonában lévő videócsevegő szerint az elmúlt évben óriási növekedést tapasztalt a kérdéses funkciók használatában, részben emiatt döntött úgy, hogy elérhetővé teszi azt a számítógépes klienseiben is. Ez jelentős technikai kihívást jelentett, így most az első körben csak a két készülék közti hang- és videóhívások váltak elérhetővé, a csoportos változataik továbbra is csak a WhatsApp mobilappjain keresztül vehetőek igénybe.

A WhatsApp számítógépes alkalmazásainak telepítőkészletei a szolgáltatás webhelyéről tölthetőek le, minimum Windows 8 vagy macOS 10.10 kell a futtatásukhoz.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Szülőknek készült gyorstalpaló a közösségi médiából

Megismerhetik a népszerű appok és szolgáltatások veszélyeit egy kiadványból – olvasható az Origo cikkében.

A Digitális Jólét Program Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) és a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke összesen huszonegy közösségi médiás platformhoz, játékhoz és csevegőalkalmazáshoz készített tájékoztatót a fiatalok biztonságos internethasználatának előmozdítása érdekében.

A főképp szülőknek szóló kiadvány összeállításában olyan egyetemi hallgatók vettek részt, akik maguk is aktív felhasználói ezeknek a felületeknek.

Ezek a legnépszerűbb közösségimédia-felületek a világon

A statista.com felmérése szerint a világon a legnépszerűbb közösségimédia-platform a Facebook, 2 milliárd 740 millió felhasználóval. Ezt követi a YouTube, a WhatsApp, a Facebook Messenger és az Instagram.

De a top 10-es listában szerepel a TikTok alkalmazás is, amelynek ma már 689 millió aktív felhasználója van.

A Corvinus Egyetem és a DGYS közös kiadványa a hazánkban legismertebb üzenetküldő és közösségimédia-platformokról készült hasznos útmutató. A Facebook Messengeren, Instagramon, TikTokon és Snapchaten kívül bemutatja többek között a Viber, a WhatsApp, a Tumblr és a Reddit jellemzőit, biztonsági tényezőit, illetve kockázatait is. A szülők továbbá megismerkedhetnek az AnoTalk csetfelülettel, az Ask.fm oldallal, a Brawl Stars stratégiai akciójátékkal, a Chat Alternative és Discord alkalmazásokkal, a Fortnite-tal, valamint a Houseparty videochat-alkalmazással, több más platform mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.