Megtámadná az online játékipart is a legismertebb médiaszolgáltató

Egyre több jel mutat arra, hogy a Netflix a jövőben nem csak sorozatok és filmek, hanem játékok streamelésével is foglalkozna. Az elgondolás logikus, de olyan játékipari óriásokkal kell majd felvenni a versenyt, mint a Microsoft és a Sony – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 29. 20:40
null
Mivel a tervek még korai fázisban tartanak, a Netflix egyelőre tobb más megoldást sem zár ki Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ma már viszonylag egyértelműnek tűnik, hogy a streaming jelenti a jövőt, sőt, a filmek és sorozatok tekintetében inkább a jelent. A Netflix nagyon jó időben kapta el ezt a hullámot, és rengeteg pénzt költve leuralta a piacot az évek során, azonban most több forrás is arról számol be, hogy ezzel nem elégszik meg a vállalat, és valamilyen formában be szeretne szállni a videojáték-iparba.

A Netflixtől egyébként nem állnak távol a játékok, sem pedig az azokhoz kapcsolódó tartalmak. Emlékezetes például, hogy a Black Mirror: Bandersnatch című saját gyártású filmjükben például több ponton a néző választhatta ki, hogy merre haladjon tovább történet, de az is egyértelmű, hogy a cég nagy értéket lát a videojátékos szellemi termékekben.

Mivel a tervek még korai fázisban tartanak, a Netflix egyelőre tobb más streaming megoldást sem zár ki
Fotó: PEXELS

Legnézettebb saját gyártású sorozatuk a The Witcher, ami ugyan egy regénysorozaton alapszik, azonban világszertte ismertté a lengyel CD Projekt Red által fejlesztett játékok után vált, de a Netflix készít saját gyártású sorozatokat és filmeket olyan legendás játékok alapján is, mint a Resident Evil , az Assassin's Creed vagy éppen a Castlevania.

A játékiparba, azon belül is a játékok streamelésébe való betörés azonban nem egyszerű feladat, és az utóbbi hónapokban láthattuk, hogy még az olyan milliárd dollárs nagyvállalatoknak is beletörik a foga, mint a Google, ahol ugyan a technológia rendelkezésre áll a Stadia képében, azonban a belsős játékfejlesztő csapataikat leépítették anélkül, hogy azok bármi érdemleges tartalmat tudtak volna gyártani.

Több iparági forrás is arról számolt be, hogy a Netflix tervez felvenni egy kifejezetten a játékokkal foglalkozó vezetőt, és ugyan a további tervek még elég kezdetleges szinten mozognak, de akár már jövőre elindulhatnak az első termékek.

Úgy tudni, hogy kezdetben egy olyan szolgáltatásban gondolkozik a Netflix, mint az Apple Arcade, vagyis az előfizetők számára egy csomagban nyújtanának kisebb, minőségi játékokat, mindenféle reklám nélkül. A játékok egy része a Netflix saját filmjei és sorozatai alapján készülnének, míg mások teljesen új címek lehetnének, melyek fejlesztésével külsős, független stúdiókat bíznának meg.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.