Megvan, ki lesz a The Last of Us tévésorozat új rendezője

A fiatal, de máris óriási sikereket elért Kantyemir Balagové lett a munka – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 18. 17:24
null
Részlet, a játék második felvonásának előzeteséből Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látszólag semmi sem állíthatja meg az HBO által berendelt The Last of Us tévésorozat elkészültét, bár a Hollywood Reporter által elsőként lehozott beszámoló szerint új embert kellett keríteni a rendezői székébe, miután a Csernobil epizódjait rendezett Johan Renck ütemezési problémák miatt mégsem tudta vállalni a feladatot.

Az új rendező sokak számára meglepetés lehet, a mindössze 29 éves Kantyemir Balagovra bízták a feladatot.

Ettől nem kell megijedni, a férfi már két komoly elismerésekben részesült filmdrámát is letett az asztalra. A nagyobb sikere a Leningrád ostroma után játszódó Beanpole lett, amelyben két fiatal nő próbál értelmet és reményt keresni az életben, hogy újrakezdjék az életüket a romok árnyékában.

Részlet a játék második felvonásának előzeteséből
Fotó: YouTube

A filmmel Balagov 2019-ben megnyerte a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramon kívüli Un Certain Regard részében a legjobb rendezőnek járó díjat, továbbá az alkotás a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől is megkapta a legjobb film díjat .

Balagov az epikus történetek mesélése helyett a személyes drámák iránt érdeklődik, az eddigi munkássága nagyon hasonlít arra, mint amivel a Naughty Dog is foglalkozott a The Last of Us-ban.

Éppen ezért is kiváló választásnak tűnik a széria élére, a kora ellenére demonstrálta, hogy megvan a tehetsége és a rátermettsége egy ilyen komplex és jelentős projekthez.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.