Mi lesz most a koreai gyártó mobiljaival?

Egyes LG modellekre érkeznek még szoftverfrissítések.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 06. 21:44
null
Barcelona, 2017. február 26. Az LG szórakoztató elektronikai és mobilkommunikációs dél-koreai vállalat új, G6 típusú okostelefonja egy pulton a Mobil Világkongresszus (MWC) című mobil távközlési kiállítás és vásár előestéjén Barcelonában 2017. február 26-án. A harmadik alkalommal rendezett nemzetközi konferencia idén február 27. és március 2. között várja a látogatókat. (MTI/EPA/Toni Albir) Fotó: MTI/EPA/Toni Albir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn beigazolódtak az elmúlt hetek pletykái, az LG bejelentette a mobilpiacról való kilépését. Ennek oka, hogy az LG Mobile leánycége már hat éve folyamatosan veszteséggel működött, ráadásul nem látszott gyors és egyszerű kiút ebből a helyzetből, így az anyacég legfelsőbb döntéshozói a teljes kapituláció mellett döntöttek, megelégelték a pénz ablakon való kihajítását – olvasható az Origo cikkében.

Egyes modellekre érkeznek még szoftverfrissítések.
Fotó: MTI/EPA/Toni Albir

A mobilgyártó divízió leállítása a nyáron fejeződik be, azonban az LG egyelőre homályosan fogalmazva azt ígéri, hogy a momentán támogatottnak minősülő készülékeivel rendelkezők kaphatnak még bizonyos frissítéseket: egyes telefonokra elérhetővé válhat az Android 12, továbbá androidos biztonsági javítások érkezése is kilátásban van. A konkrétumok kapcsán későbbre ígér tájékoztatást a gyártó.

A rendszerfrissítések esetleges elmaradásán túlmenően az LG mobiljaival rendelkezők jó eséllyel semmit sem fognak észrevenni a gyártó halálából: a telefonjaik a megszokott módon funkcionálnak majd, meghibásodás esetén a garanciális ügyintézéssel sem lesz probléma, plusz egy ideig a garanciális időn túli javításokhoz is elérhetőek lesznek a pótalkatrészek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.