Motorosok, biciklisek és focisták barátja lehet ez a pumpa

A kezdetben szinte kizárólag csak a mobiltelefonok frontján vitézkedő Xiaomi mostanra már nagyon kitágította termékválasztékát. Portfóliójukban már ott figyelnek a viselhető eszközök, okos háztartási gépek, elektromos rollerek, biztonsági kamerák és porszívók is, de még ez sem volt elég a kínai cégnek. Az egyre többet és többet akaró holding a közelmúltban egy szokatlan, de abszolút érdekesnek és hasznosnak tűnő minimasinával rukkolt elő.

Forrás: origo.hu2020. 08. 22. 15:35
null
Xiaomi Mi Portable Air Pump Forrás: Xiaomi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez pedig a Xiaomi Mi Portable Air Pump névre hallgató akkumulátoros, kompakt hordozható elektromos pumpa, azaz hivatalos nevén levegőkompresszor.

A masina 12,4 centiméter magas, 7,1 centiméter széles és 4,1 centiméter mély, tehát akár egy nagyobb kabátzsebbe vagy kisebb táskába is kényelmesen befér. A tetején található a szelepcsatlakozó, ide lehet bedugni a 18 centiméter hosszú, rugalmas, könnyen hajtogatható gumicsövet.

A frontfelületen helyet kapott egy LCD-kijelző (háttérvilágítással), illetve egy, 4+1 gombból álló kezelőpanel. Az alján egy micro USB-csatlakozót, a tetején pedig egy mini LED-et helyeztek el. A fogása kényelmes, a termék maga jól néz ki, konkrétan, mint egy régi iPod, de nem tűnik különösebben strapabírónak, így azért érdemes vigyázni rá.

Xiaomi Mi Portable Air Pump

A termék rendelkezik beépített nyomásérzékelővel, ami +/- 2 PSI eltéréssel képes meghatározni, hogy a csatlakoztatott eszközben (kerékpárbelső, abroncs, labda stb.) mekkora a nyomás. Ezáltal alkalmas csupán ellenőrzésre is, a kapott érték pedig a már említett LCD-kijelzőn jelenik meg. Itt beállítható, hogy mekkora nyomást szeretnénk elérni, hiszen értelemszerűen egy labda vagy kerékpárbelső kevesebbet bír, mint egy gépjármű abroncsa. Ez történhet manuálisan, ami problémás lehet sokaknak, hiszen biztos rengetegen nem tudják, hogy mennyi az ideális nyomás mondjuk egy biciklikerékben. Szerencsére az eszköz rendelkezik előzetesen konfigurált üzemmódokkal is. Tehát elég csak kiválasztani a kerékpár, motorbicikli, autó vagy labda ikont, és az ott megadott értékekkel nem lehet hibázni. Ezt követően csak meg kell nyomni az indítógombot, és máris elkezdi nyomni a levegőt a kompresszor, ha pedig elérte a kívánt, előre beállított nyomást, akkor automatikusan leáll. Tehát nem kell attól tartani, hogy szétrobban a kerék vagy a laszti, ha elmélázunk.

A Xiaomi Portable Air Pump gumicsövének végén egy hagyományos autószelep található, de a dobozában megtalálható még egy kerékszelep biciklihez, illetve egy tűszelep is a labdákhoz. Ezek a kiegészítők egyszerűen felcsavarhatóak a cső végére, és ezáltal a készülék könnyen és stabilan csatlakoztatható a kívánt eszközökhöz. Elrontani nem lehet semmit, a termékkezelés pofonegyszerű, és akár egy gyerek számára sem okozhat gondot a használata.

A nyomás 0.2 ~ 10.3 bar / 3 ~ 150 psi között szabályozható, ami a mindennapi szükségletekhez bőven elég elméletben.

A teljes értékelést IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.