Nagy innovációt hozott a kettéhajtható okostelefon

Folyadékkal terelgetik a fényt a telefotós kamerájában – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 03. 12:59
null
Részlet a Xiaomi élő bemutatójából Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan más márkákhoz képest a Xiaomi jelentős késéssel jelentette be most az első kettéhajtható kijelzős okostelefonját, cserébe viszont a Mi Mix Fold kifejezetten érdekesre sikeredett. A Galaxy Foldhoz hasonlóan szétnyithatós dizájnról van szó: összecsukott állapotban a külsején lévő 6,52„-es és 2520×840 pixeles AMOLED érintőkijelzővel kezelhető, a panel 90 Hz képfrissítési sebességet és 180 Hz érintési mintavételezési sebességet kínál.

A készülék attrakcióját természetesen a szétnyitásakor előbukkanó, 8 hüvelykes és 2480×1860 pixeles, tabletszerű használatot lehetővé tevő kijelzője jelenti. A 4:3 képarányú panel támogatja a HDR10+ és a Dolby Vision szabványokat, 600 nit maximum fényerőre képes, a zsanérja pedig egymillió kihajtási és összecsukási ciklust is túlélhet. A használatakor háromujjas gesztussal aktiválható egy számítógépes üzemmód, így például átméretezhető ablakokba tehetik az appokat a mobilozók.

A kettéhajthatós kialakítás ellenére a Xiaomi Mi Mix Fold legnagyobb érdekességét valójában nem a nagy kijelzője adja, hanem a hátlapján lévő, 8 MP felbontású telefotós kamera. Ez nem klasszikus lencsével szabályozza az optikai nagyítást, hanem egy folyadékkal töltött, alakváltoztatásra képes tároló található benne, amit motorral mozgatnak. Ennek köszönhetően egyben 80 mm-es makrókameraként, tovább 3× optikai nagyításra képes telefotós kameraként is működik a szenzor.

Részlet a Xiaomi élő bemutatójából
Fotó: YouTube

A sejthetőnek megfelelően a készülék további kamerái sem rosszak, bár a 108 megapixeles ISOCELL HM2 fő szenzor nem támogatja az optikai képstabilizációt, ami némileg kritizálható. A harmadik hátlapi kamera egy 13 MP-es és ultraszéles látószögű modell, az előlapi szelfikészítő pedig 20 MP-es.

A Xiaomi Mi Mix Fold további nagyobb érdekességei közül kiemelhető a kétcellás és 5020 mAh-es akku, a 67 wattos vezetékes gyorstöltés, a négy hangszórós Harman Kardon hangrendszer, továbbá az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó.

A Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapkás telefon memória és háttértár tekintetében 12+256 GB, 12+512 GB, továbbá 16+512 GB konfigurációkban lesz elérhető. Kínában április 16-án kezdődik majd a forgalmazása, jüanról átszámítva 472 / 519 / 613 ezer forintokba kerülnek a modellek.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.