Nagyobb akkumulátorokat kaphatnak a jövőbeli csúcsmobilok

Akkumulátorral kapcsolatos Apple szabadalmak kerültek elő, nagyobb energiaforrásokat használhat a jövőben a gyártó – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 16. 9:20
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mobilgyártók többsége szeret játszani a készülékház vastagságával és az akkumulátor kapacitásával, azonban a legjobban az Apple-re jellemző az a dizájn, amely során a lapos kialakítás érdekében feláldozzák az üzemidőt, és inkább kisebb akkumulátort tesznek az iPhone mobilokba. Ezt az irányvonalat szenvedte meg az iPhone 12 széria is, amelynek modelljei rosszabb üzemidővel rendelkeznek, mint az iPhone 11 készülékek.

A jövőben sem hajlandó az Apple lemondani erről a dizájnbeli elgondolásról, legalábbis erre utal két új szabadalma. Eközben viszont növelnék az üzemidőt.

A kép illusztráció
Fotó: PEXELS

Az egyik szabadalom alapján a jövőbeli iPhone-ok belül még sűrűbbek lehetnek, az alkatrészek nagyon közel lesznek egymáshoz. Ez az akkumulátor szempontjából nem túl jó megközelítés, ugyanis a közelben lévő alkatrészek idővel megsérülhetnek vagy korrodálódhatnak. Az Apple úgy küszöbölheti ezt ki, hogy az akkumulátort külön házba építi bele, így elválasztja minden más komponenstől.

A másik szabadalom alapján azt is figyelnék, hogy nem dagad-e meg az akkumulátor. Amint a Samsung korábbi botránya mutatta, a túlzsúfolt készülékház katasztrofális következményekkel járhat. Az Apple egy külön megoldással figyelné, hogy megnő-e az akkumulátor, és ha igen, visszafogná a töltést, megelőzve a súlyos baleseteket.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre, ami akár minden korábbinál nagyobb növekedést hozhat.

Az IDC szakértői szerint idén nagyon sok dolog tolja majd az okostelefonos piac szekerét: egyre népszerűbbé válnak (az egyébként egyre jobb) középkategóriás készülékek, egyre keresettebbek lesznek az 5G-s telefonok, a gyártók és a telkós cégek pedig komoly ajánlatokkal készülnek majd. Ráadásul egyelőre még mindig az a helyzet, hogy a vásárlók kevesebbet tudnak költeni utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra, ebből pedig az okostelefonos piac profitál.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.