Ne dőljünk be ennek az újabb online zsarolásnak!

Megint nő a zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek intim titkok felfedésével fenyegetőznek – írja a bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 05. 26. 21:23
null
Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni (A kép illusztráció) Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levelek szövegezése azonos, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amelynek segítségével az áldozat informatikai eszközéhez hozzáférést szereztek. A támadó azt is állítja az e-mailben, hogy készített egy kompromittáló videó felvételt, amelyet a felhasználó kamerájával rögzített, és

a felvételen az áldozat felnőtt tartalmú oldalak látogatása közben végzett úgymond tevékenysége látható.

A zsaroló felhívja a levél címzettjének figyelmét arra, hogy ha a kért összegű váltságdíjat nem fizeti ki, a kompromittáló felvételt eljuttatja a címzett ismerőseinek, illetve a közösségi médiában is közzéteszi.

Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni (A kép illusztráció)
Fotó: unsplash

A mostani zsaroló levelek szövegezése a korábbiakhoz képest koherensebb, helyesírásilag jóval pontosabb, a hangnem pedig egységesen tegeződő.

A teljes cikk, benne egy példával a zsarolólevelekre ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.