Nehézkesnek bizonyulhat átállni a Windows 11-re

Windows 7 használata esetén nem oldható meg pár kattintással a frissítés.

Forrás: origo.hu2021. 07. 08. 15:41
null
Windows 7 használata esetén nem oldható meg pár kattintással a frissítés Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonsági okból megemelt követelményei miatt a jelenleg használt windowsos számítógépek százmilliói nem lesznek hivatalosan frissíthetőek az ősszel érkező Windows 11-re, még akkor sem, ha jelenleg gond nélkül futtatják a Windows 10 legújabb változatát. Ennek megfelelően a Microsoft nem is beszélt arról, hogy a Windows 7-tel és a Windows 8.1-gyel szerelt gépek esetében hogyan lehet majd frissíteni a következő Windowsra, kevés kivétellel nem felelnek meg a minimum követelményeknek.

Windows 7 használata esetén nem oldható meg pár kattintással a frissítés
Fotó: Flickr

A Lenovo ettől függetlenül most nyújtott némi tájékoztatást az ügyben. A vállalat szerint a Windows 11 minimum követelményeinek hardveresen megfelelő számítógépek csak akkor lesznek pár kattintással átállíthatóak az új rendszerre, amennyiben Windows 8.1 vagy Windows 10 fut rajtuk.

A Windows 7-es számítógépek esetében nem lesz mód a közvetlen frissítésre, két dolgot tehetnek majd a tulajdonosaik: vagy tisztán feltelepítik rájuk a Windows 11-et, vagy először a Windows 10-re állnak át a pár kattintásos módszerrel, majd onnan továbbfrissítenek a Windows 11-re.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Évi egy óriásfrissítést kap az új operációs rendszer

Nyaktörő tempóra kapcsolt a Windows 10-zel a Microsoft, félévente adogatott ki újabb főverziókat az operációs rendszerből. Ez a többség számára rendkívül kellemetlennek és feleslegesnek bizonyult, hiszen az óriásfrissítések ritkán hoztak jelentős fejlesztéseket, cserébe viszont a gyakoriságuk miatt nagyon lecsökkent az egyes főverziók terméktámogatási ideje, ezt különösen nagyra értékelték a rengeteg számítógépet kezelő rendszergazdák.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.