Nem árt a botrány a Cyberpunk 2077 eladásainak

Több millió példányt vásároltak belőle az első tíz napban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 23. 17:30
null
Szinte a megjelenés után visszahozta az árát a játék Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a váratlan gigasiker Among Us mellett a Cyberpunk 2077 az év másik legemlékezetesebb játéka, de sajnos nem csak a megfelelő okokból. A The Witcher szériát jegyző CD Projekt RED nyílt világú címe iránt akkor volt az érdeklődés, hogy nyolcmillió példány fogyott belőle előrendelésben, a bő felük ráadásul számítógépes kópia volt, ami előrendelési rekordot jelent. Ezzel a játék már a piacra kerülése előtt visszahozta a teljes fejlesztési és reklámozási költségét.

Szinte a megjelenés után visszahozta az árát a játék
Fotó: Pexels

Sajnos a december 10-i megjelenésekor jött a sokk: az előző napon elérhetővé vált, a játékot alapvetően nagyon dícsért teszteknek megfelelően valóban irtózatosan bugos a termék, ráadásul a lengyel fejlesztőcég eltitkolta, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One alapkonzolokon futó verziói mennyire súlyos teljesítménybeli gondokkal küzdenek. Emiatt végül még a PlayStation Store-ból is törölték, átmenetileg nem vásárolható meg digitális formában a Sony egyetlen konzoljára sem.

A problémák miatt kitört parádé persze nem tett jót a CD Projekt részvény-árfolyamának, azonban a vállalat most talált módot a befektetők lenyugtatására: a közleménye szerint minden botrány ellenére a kiadását követő tíz napban 13 millió példány fogyott a játékból.

Ebben benne vannak az előrendelések és a pénzvisszatérítések is, azaz ténylegesen ennyi kópia van belőle a játékosoknál.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Bocsánatot kért a Cyberpunk 2077 miatt a CD Projekt

A The Witcher 3-mal befutott CD Projekt RED a napokban megjelent új játéka alapvetően gigantikus kritikai sikert aratott, ráadásul már a megjelenése előtt visszahozta a komplett fejlesztési- reklámköltségét, előrendelésben nyolcmillió példányt sikerült eladni belőle.

Ettől függetlenül súlyos gondok vannak a Cyberpunk 2077-tel: minden platformon jobb esetben csak kellemetlen vagy vicces, rosszabb esetben viszont akár egyes küldetések teljesítését is megakadályozó bugok találhatóak benne.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.