Nem fél a gyártó haragjától a Darkplates nevű burkolat készítője

A jogi erőfitogtatásra reagálva a Darkplates szlogenje a „go ahead, sue us”, azaz „nyugodtan perelj be minket”.

Forrás: origo.hu2021. 02. 16. 14:47
null
Az újgenerációs modellekkel jelentős változtatást hajtott végre a PlayStation burkolatának dizájnjában a Sony Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újgenerációs modellekkel jelentős változtatást hajtott végre a PlayStation burkolatának dizájnjában a Sony, a termékcsalád története során először a konzolok külső takaróelemei könnyen lepattinthatóak és visszatehetőek. Ebben feltehetően az a ráció, hogy így sokkal könnyebb különleges kiadásokat gyártani a PS5-ből, az üzletileg fontos játékokat szokta egyéni kinézetű konzolokkal egybecsomagolni a vállalat – írja az Origo.hu.

A változtatás az ügyeskedő személyek és vállalkozások figyelmét is felkeltette, nyilvánvalóan jelentős üzleti potenciál van az egyedi kinézetű burkolati elemek értékesítésében: a konzollal rendelkezők nem csak könnyen, de a garancia megsértése nélkül le tudják cserélni a gyári burkolatot egy számukra tetszőre. Az egyedi burkolatok árulására az egyik első próbálkozás a PlateStation5 volt, azonban a Sony azonnal perrel kezdte fenyegetni a projekt mögött álló személyeket, azoknak pedig nem volt kedvük jogi csatába szállni a multicéggel.

Most a kanadai Dbrand visszatért az ötlettel, a PlayStation 5-nek lopakodó repülőgépes jellegű kinézetet kölcsönző, matt fekete Darkplates termékével visszahozta a piacra az egyedi burkolatot. Az említett jogi erőfitogtatásra reagálva a Darkplates szlogenje a „go ahead, sue us”, azaz „nyugodtan perelj be minket”.

Az újgenerációs modellekkel jelentős változtatást hajtott végre a PlayStation burkolatának dizájnjában a Sony
Fotó: Flickr

„Teljesen legális. Mit látsz a Darkplates belsejében lévő mikroszkopikus textúrán? Amennyiben az a válaszod, hogy egy ismerős, azonban PlayStation gombjain lévő klasszikus ikonoktól jogtechnikailag egyértelműen különböző, apokaliptikus témájú mintázatot, akkor talán te leszel az egyik ügyvédünk„ – kontrázott a termék weblapján a vállalat.

Az optikai meghajtóval szerelt PlayStation 5-höz készült Darkplates normál áron 59 dollárba kerül, a vevők pedig további 19 dollárért mintás matricát is kérhetnek az előlapi panelre. A termék első három hulláma már elfogyott, a negyedik hullámban rendelt darabok várhatóan májusban érkezhetnek meg a vevőkhöz. A Dbrand az optikai meghajtó nélküli PlayStation 5 Digital Editionhöz is kínálja majd a Darkplates-t, ennek a variánsnak árát egyelőre nem közölte.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Baj lehet a népszerű konzol gamepadjével

Egy ügyvédi iroda máris vizsgálja a Sony perbe fogásának lehetőségét. A Sony PlayStation 5 konzol talán legkevésbé értékelt fejlesztését a kontrollere jelenti, a játékok általi megfelelő használata esetén az adaptív ravaszai és a jobb vibrációs funkciója meglepően sokat hozzátehet a játékélményhez. Részben ezért is volt bajban a konzol reklámozásával a Sony, az internetes prezentációk során nem tudta megfelelően átadni a közönségnek, hogy ezek valóban számítanak.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.