Nem sikerült az iSpace vállalat rakétájának Föld körüli pályára állnia

A kínai űrkutatási központ szerint vizsgálják a történteket.

Forrás: MTI2021. 02. 02. 12:56
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült a kínai iSpace magánvállalat hordozórakétájának Föld körüli pályára állnia – közölte a Hszinhua kínai hírügynökség hétfőn.

A hordozórakétát a Góbi sivatagban található Csiucsüan kilövőállomásról indították, és röviddel a kilövést követően „rendellenességet” tapasztaltak a repülés során.

A kínai űrkutatási központ szerint vizsgálják a történteket.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

A gyártó szerint a 20 méter magas Hyperbola-1 típusú rakéta 300 kilogramm terhet képes alacsony Föld körüli pályára juttatni. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a rakéta a kudarcot vallott hétfői indítás során milyen terhet vitt magával.

Ez volt a második alkalom, hogy Hyperbola-1 típusú rakétát indítottak. A kínai magánvállalat 2019 júliusában két műholdat állított pályára ezzel a hordozórakéta típussal. Több tucat kínai magánvállalat verseng az űrkutatási szektorban.

Így csökkenthető a telefonfüggőség három lépésben

Első lépésként talán nem is a tartalmakkal eltöltött idő csökkentése a cél, hanem a figyelmünk felszabadítása.

Ugyanis, ha a telefon egy-két percenként „pittyen” és rezeg valamiért (túl gyakran számunkra nem is fontos okos miatt), akkor akarva-akaratlanul is oda fogunk figyelni és azon aggódunk, hogy vajon miről maradunk le.

Ebből is adódik a megdöbbentő adat, hogy szakértők szerint átlagosan öt év megy el az életünkből a közösségi oldalak nézegetésére.

Figyelmünket a minduntalan pittyegő értesítések tartják fel egész nap – írja a Makay.net –, holott az általuk jelzett tartalomra vagy nem vagyunk kíváncsiak, vagy néhány kivételtől eltekintve bőven elég lenne később, tömbösítve, egyszerre megnézni azokat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.