Népszerű appok sodorták veszélybe a felhasználókat

100 millió androidos felhasználó került veszélybe népszerű appok problémás adatkezelése miatt – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 28. 9:08
null
Egyes appok több mint 10 millió letöltéssel rendelkeznek Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Check Point Software biztonsági szakértői szerint több mint 100 millió androidos felhasználó adatai kerültek veszélybe, miután a Google Play Áruházban jelenlévő, számos népszerű app hibás adatbázis-konfigurációkat alkalmazott.

Egyes appok több mint 10 millió letöltéssel rendelkeznek
Fotó: PEXELS

23 olyan népszerű appot találtak, amely problémás adatkezelés és gyenge minőségű valós idejű adatszinkronizálás miatt fenyegetést jelent. Az érintett appok között ott van az Astro Guru, az iFax, a Screen Recorder – egyes appok több mint 10 millió letöltéssel rendelkeznek.

A szakértők szerint a fő gondot az jelenti, hogy az adattárolást nem jól oldották meg, főleg a felhős adatbázisok és a szinkronizáció kapcsán. A hibás beállítások révén személyes adatok (telefonszámok, böngészési- és helyelőzmények, stb.) szivároghattak ki. Az információkhoz a hackerek könnyedén hozzájuthatnak, sőt, az app fejlesztőjének kiadva magukat kártékony üzeneteket is küldhetnek a felhasználóknak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.