Next-gen frissítést kap az ikonikus The Witcher 3 játék

Nem világos, hogy mi lesz a Cyberpunk 2077 online spinoffjával – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 01. 11:29
witcher
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős átszervezést és újrafókuszálást jelentett be a Witcher játékokért felelős lengyel CD Projekt RED, a Cyberpunk 2077 katasztrofális rajtját követően átfogó és szisztematikus változtatásokat kíván végrehajtani a dolgozók munkakörülményeinek javítása, továbbá a jövőbeli játékainak fejlesztési módszerei terén.

A tájékoztatás szerint a vállalat mostantól nem egy, hanem kettő nagy játékot fog szimultán fejleszteni, részben emiatt pedig felvásárolja a Cyberpunk elkészítésén éveken át besegített Digital Scapes fejlesztőstúdiót is. A CD Projekt a Cyberpunk és a The Witcher szériákon fog egyszerre dolgozni, és ugyan ezek alapvetően egyjátékos, big budget akció-szerepjátékok maradnak, de mindenképp szeretne online komponenseket csempészni beléjük.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

A mostani változtatások következményeként a Cyberpunk 2077 multiplayer spinoffjának sorsa jelenleg kérdéses: Adam Kiciński ügyvezető igazgató nem fogalmazott tisztán a projekt kapcsán, de a korábbi tervektől eltérően garantáltan nem ez lesz a CD Projekt következő nagy játéka. Még az sem lehetetlen, hogy konkrétan elkaszálták.

A közeljövőbeli tervek kapcsán a CD Projekt elmondta, hogy az idei év második felében a The Witcher 3: Wild Hunt és a Cyberpunk 2077 is következő generációs patcheket kapnak, azaz visszafelé kompatibilitási módban való futás helyett közvetlenül támogatni fogják a PlayStation 5 és az Xbox Series gépeket, megpróbálják majd minél jobban kihasználni azok képességeit.

A kettő közül a The Witcher 3 frissítése mondható az érdekesebbnek, ezért a CD Projekt helyett a játék switches portját is készített Saber Interactive felel. A next-gen változat többek közt ray tracinget és egyéb technikai fejlesztéseket hoz majd, a számítógépes játékosok ingyenes patchben kapják majd meg az újításait.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.