Okosmonitorokat dob piacra a koreai techóriás

A kisebb okostévék iránt érdeklődők számára is érdekesek lehetnek – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 18. 13:05
null
Az új okosmonitor egyaránt alkalmas munkára és szórakozásra Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új termékkategóriával álltak elő a Samsung sajtósai, a jövőben okosmonitorokat is árulni fog a vállalat, ezek funkcionalitásra a megszokott monitorok és az okostévék között vannak. A kettő közül az okostévékhez állnak közelebb, annyival tudnak kevesebbet, hogy nincsenek meg bennük a tipikus tunerek, így csak két HDMI 2.0 és egy USB-C porton keresztül csatlakoztathatóak hozzájuk jelforrások.

Ettől eltekintve ugyanúgy viselkednek, mint a Samsung okostévéi:

jár hozzájuk távirányító, támogatják a Bluetooth és WiFi csatlakozást, bármiféle eszköz hozzájuk boronálása nélkül használhatóak róluk a Netflixhez és YouTube-hoz hasonló appok, plusz további szoftverek is telepíthetőek rájuk.

Ennek megfelelően a 2×5 wattos hangszórópárt kapott okosmonitorokat tévékként kiválóan használhatják az erre vágyók, amennyiben a vevőknek megfelelnek a fentebb említett jelbemenetek, továbbá a tévékhez képest erősen moderált képátlók.

Az új okosmonitor egyaránt alkalmas munkára és szórakozásra
Fotó: PEXELS

A termékek további érdekessége, hogy támogatják az egyes Galaxy csúcsmobilok által kínált, vezeték nélküli DeX funkciót is, ezzel számítógépek módjára használhatóak a kompatibilis okostelefonok. Falra VESA 100×100 rögzítőkkel aggathatóak, és kompatibilisek az Apple AirPlay 2 vezeték nélküli átvitellel is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Még okosabb lett az új OLED tévé

Az LG évek óta az OLED televíziók legnagyobb, elsőszámú támogatója. A vállalat jó szokását megtartva 2020-ban is több új ilyen eljárásra épülő tv-szériával lépett színre. A különleges, újat mutató darabok mellett a BX és CX család képviseli a hagyományos kialakítású darabokat. Ezek közül az utóbbi a nagyobb tudású széria, amelynek 55 inches változata tett az Origóban egy rövid látogatást. Úgyhogy ennek köszönhetően kipróbáltuk, hogy mit tud nyújtani képminőség és kezelhetőség terén a televíziós iparág jelenleg egyik legerősebb versenyzője – írja az origo.hu.

Képminőség

A sok csilivili extra is fontos, de azért egy tv esetében még mindig a legfontosabb szempont, hogy milyen is a produkált képe. Nos, az LG a CX szériával kegyetlenül magasra pakolta a lécet. A tökéletes feketét és végtelen kontrasztot produkáló, házon belül készülő OLED panelt a szintén saját fejlesztésű képfeldolgozó chippel egészítették ki.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.