Olcsó tévét gyárt a piac egyik régi nagy márkája

Komoly gazdasági problémák miatt a Sharp tévék évekre eltűntek Európából. 2019-re a problémákat sikerült leküzdeni, és így a cég visszatért.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 08. 9:14
null
A kép illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly gazdasági problémák miatt a Sharp olcsó tévéi évekre eltűntek Európából és Magyarországról is. 2019-re a problémákat sikerült leküzdeni, és így a vállalat visszatérhetett hazánkba is, ráadásul egészen jól sikerült termékekkel. Az alulról építkezés stratégiájának jegyében nem túl innovatív, ám igen jó árú televíziókkal kezdték meg az egykori pozícióik újjáépítését. Az idei évre is ígértek új készüléket, ami végre be is futott, mi pedig ki is próbálhattunk egyet közülük, hogy megnézzük, maradt-e a vállalat a megkezdett úton.

Messze a csúcstól

Kezdjük a legfontosabbal: Az 50 inches képátlójú Sharp 50BN3EA típusú tv 140 000 forintért vihető haza, ami ma Magyarországon kedvező árnak számít. Ebből viszont egyenesen következik az is, hogy nem a csúcsmodellek vetélytársának szánják.

A kávái például nincsenek egy síkban a kijelzővel, emiatt mindig jól láthatóak. A kis, széleken elhelyezett, egyszerű kialakítású talpacskák, pedig kicsit olcsó benyomást keltenek. Egy szó, mint száz, nem ez lesz az a tv, amitől az ismerőseink hanyatt esnek, ha meglátják.

A kép illusztráció
Fotó: PIXABAY

Szóval, aki státuszszimbólumot keres, az jobban teszi, ha másfelé keresgél. A csatlakozókínálatra viszont nem lehet panasz. Van itt minden, ami ebben a ligában elvárható (HDMI 2.0, USB 2.0, optikai hang, fejhallgató, komponens, kompozit, kártyaolvasó, LAN). Ennek révén pedig egyszerűen rádugható számítógép, játékgép, soundbar vagy akár egy házimozi szett is.

Kép

A külsőnél egy cseppet fontosabb a képminőség, és a Sharp 50BN3EA e téren is egyértelműen a másodvonalat képviseli. A hagyományos LED háttérvilágítású LCD technológiára épülő modell esetében a 4K felbontás adott, és a HDR támogatás is megoldott, sőt a tv még a legjobbnak számító Dolby Vision szabvánnyal is boldogul. Viszont az alacsony maximális fényerő miatt (350 nit) a HDR effekt alig érzékelhető. A fekete egyáltalán nem olyan mély, mint amit a jobb QLED vagy OLED tévéknél megszokhattunk. Inkább csak szürkének tűnik, és így bizony azért látványos a különbség a mai legjobb tévék, és a Sharp olcsóbb készüléke között. A színek egyébként egészen szépek, természetesek, és több előzetesen beprogramozott képmód közül választható ki az, ami az elvárásokhoz legjobban passzol.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.